[ qwertzuiopasdfghjkl @ 11.08.2006. 07:57 ] @
Kreiram ga, al nikako da bude "poslozen" kako to zelim, evo primjer: Code: var lv1:HWND; column:LV_COLUMN; item:LV_ITEM; //_hwnd je parent prozor od ovog listview-a //::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::. InitCommonControls; lv1:=CreateWindowEx(0, 'SysListView32', '', WS_VISIBLE or WS_CHILD or LVS_REPORT or LVS_EX_FULLROWSELECT or WS_BORDER,0,21, 391, 255, _hwnd, 0, hInstance, nil); FillMemory(@column,SizeOf(column),0); column.mask:=LVCF_TEXT or LVCF_WIDTH or LVCF_SUBITEM; column.cx:=100; column.pszText:='Filename'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTCOLUMN,0,LongInt(@column)); FillMemory(@column,SizeOf(column),0); column.mask:=LVCF_TEXT or LVCF_WIDTH or LVCF_SUBITEM; column.cx:=100; column.pszText:='Last access time'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTCOLUMN,1,LongInt(@column)); FillMemory(@column,SizeOf(column),0); column.mask:=LVCF_TEXT or LVCF_WIDTH or LVCF_SUBITEM; column.cx:=100; column.pszText:='Last modified time'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTCOLUMN,2,LongInt(@column)); FillMemory(@column,SizeOf(column),0); column.mask:=LVCF_TEXT or LVCF_WIDTH or LVCF_SUBITEM; column.cx:=100; column.pszText:='Size [KB]'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTCOLUMN,3,LongInt(@column)); Sad smo kreirali kolone, sad idem dodavat iteme u njih: Code: FillMemory(@item,SizeOf(item),0); item.mask:=LVIF_TEXT item.iItem:=0; //ide u prvi red item.iSubItem:=0; //ide u prvu kolonu ('Filename') item.pszText:='1'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTITEM,0,LongInt(@item)); item.iItem:=0; //ide u prvi red item.iSubItem:=1; //ide u drugu kolonu (''Last access time'') item.pszText:='2'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTITEM,0,LongInt(@item)); item.iItem:=0; //ide u prvi red item.iSubItem:=1; //ide u trecu kolonu (''Last modified time'') item.pszText:='3'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTITEM,0,LongInt(@item)); item.iItem:=0; //ide u prvi red item.iSubItem:=1; //ide u cetvrtu kolonu ('Size[KB]') item.pszText:='4'; SendMessage(lv1,LVM_INSERTITEM,0,LongInt(@item)); Sliku imate u attachu... tako trebam dobit a ja ne dobijem nista ;) On meni samo upise '1' a ove ostale (2,3,4) ne postoje.. ne kotnam gdje sam pogrijesio.. pozdrav [Ovu poruku je menjao qwertzuiopasdfghjkl dana 11.08.2006. u 09:08 GMT+1] [Ovu poruku je menjao qwertzuiopasdfghjkl dana 11.08.2006. u 09:08 GMT+1] |