[ Tifo fan @ 11.08.2006. 14:35 ] @
Pocetnik sam u php-u,i poceo sam da vezbam gotove primere,da vidim kako to izgleda... Ovaj primer je cak i objasnjen ali meni kada ga iskucam ne radi-ne pokazuje "naslov" i "datum"...u kodu je i include dbspoj.php (koji radi i upisivao sam informacije u bazu(php i mysql podeseni)... Kao rezultat je pod "naslov" prazno kao i pod "datum"...dok ispod Opcije izbacuje sledece [ ">Uredi ">Obrisi ]...za uredi postoji stranica ali u tu javlja jos vece greske(ispisuje kodove koji nebi smeli da se vide..Pa da li zna neko u cemu je problem??? cod primera: Citat: <html> <head> <title>Vezba 3</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body> <h1>Administracija novosti</h1> <hr> <a href="unosvesti.php">Dodaj novost</a> <hr> <? /* Funkcija koja pretvara datum iz MySql oblika u obicni format */ function pretvoriDatum($mysqlDatum) { $tmp=explode("-", $mysqlDatum); $datum=$tmp[2] . "." . $tmp[1] . "." . $tmp[0]; return $datum; } include "dbspoj.php"; $sql="SELECT idnovost, naslov, datum FROM novosti ORDER BY datum DESC"; if (!$q=mysql_query($sql)) { echo "Nastala je greška pri izvodenju upita<br>" . mysql_query(); die(); } if (mysql_num_rows($q)==0) { echo "Nema novosti"; } else { ?> <table width="760" border="0" cellpadding="1" cellspacing="1"> <tr> <td><b>Naslov</b></td> <td><b>Datum</b></td> <td><b>Opcije</b></td> </tr> <? while ($redak=mysql_fetch_row($q)) { ?> <tr> <td><?=$redak["naslov"]?></td> <td><?=pretvoriDatum($redak["datum"])?></td> <td> <a href="uredivanjenovosti.php? idnovost=<?=$redak["idnovost"]?>">Uredi</a> <a href="?action=obrisi&idnovost=<?=$redak["idnovost"]?> ">Obriši</a> </td> </tr> <? } ?> </table> <? } ?> </body> </html> |