[ bjevta @ 12.08.2006. 13:23 ] @
Da li se u Atlas kod update-a kontrola u UpdatePanel-u, osvežava i MasterPage?

Na prvi pogled, ne deluje tako. Ne iscrtava se ništa osim UpdatePanel content-a. Međutim, voleo bih da budem siguran jer, ako je zaista tako, saobraćaj na mreži bi trebalo da je osetno manji. Meni to puno znači jer bi mi eliminisalo dosta toga što je posledica nekakvih optimizacija za rad na sporom Internet-u (modemska veza).

Unapred hvala na odgovorima.

PS: Ovo je pitanje za ES-ovce koji primenjuju Atlas u praksi i molim samo za konkretne odgovore ili link gde ću se informisati o detaljima.
[ sivan347 @ 14.08.2006. 09:16 ] @
Kod Atlasa se osvezava ono sto si definisao u eventu UpdatePanela i to tako sto se sve sto se osvezava pakuje u jedan XML paket koji se salje do servera i tako isto se vraca nazad. Atlas je ustvari tehnologija koja uz pomoc JavaScript-a zna da spakuje (raspakuje) XML fajl i da ga posalje (primi) serveru a da ne radi postback cele strane. Dobar link je : http://atlas.asp.net
[ bjevta @ 15.08.2006. 22:17 ] @
Hvala, Sivane.

U međuvremenu sa testirao Atlas stranu na dial-up konekciji i mogu reći da radi brže, što znači da protok jeste manji nego kada se učitava kompletna strana. Dodatni benefit je eliminisanje učitavanja cele strane u postback-u, što daje novi kvalitet web aplikacijama.

Rešio sam da apliciram Atlas na projekte koje radim. Iako Atlas nije samo UpdatePanel, meni se ova komponenta jako svidela. Za par nedelja ću imati i iskustva iz eksploatacije pa ću napisati nešto ovde.
[ vanhulio @ 16.08.2006. 00:51 ] @
Ajde molim te pogledaj kako se ponasa pod drugim browserima (Firefox, Opera). Naravno ako su ti pri ruci...
[ bjevta @ 16.08.2006. 07:12 ] @
Moj browser-of-choice je Firefox. Ako nešto ne radi u Firefox-u, ja ga batalim. Druge browsere ne koristim. Atlas se "ponaša" se i u njemu. Međutim, imajte u vidu da sam tek zagrebao po Atlasu. Za par dana ću završiti preradu jedne web aplikacije na Atlas pa, ako Vas interesuje, eto mene da "reknem" koju.

[Ovu poruku je menjao bjevta dana 16.08.2006. u 11:34 GMT+1]