[ momsab @ 13.02.2003. 20:53 ] @
Nadam se da nisam omašio forum.

Pitanje je možda smešno, ali da pitam.

Zanima me kolika je najveća dužina kabla od telefonskog aparata do slušalice? I, gde mogu u BG-u da se kupe takvi duži kablovi?

Nezgodno mi je da svaki čas dižem telefon ili da se spuštam kada me neko zove. A za bežični nemam para a i šta će mi kada drugi telefon (koji nije u mojoj sobi) mogu da dovučem do kreveta (drugi telefon stoji pored računara i kratak mu je kabl) po potrebi.

Zahvaljujem na svim odgovorima koji su vezani za pitanje.
[ broker @ 14.02.2003. 11:01 ] @
Ne bi trebalo da bude problem sa kablovima do nekoliko metara, ali moja preporuka ti je da ne produzavas kabal do slusalice, nego produzi kabal od uticnice do telefona (ili stvai jos jedan telefon paralelno). Tu nemas neka posebna ogranicenja u duzini kabla.
[ momsab @ 14.02.2003. 20:32 ] @
Na sledeći način sam povezao telefone:
iz utičnice u zidu ide u LINE-IN u modemu, iz LINE-OUT kratak kabl ide do razdelnika koji je priključen na telefonski aparat pored računara a iz druge rupe razdelnika ide kabl u drugi telefon. (ako nekome nije jasno, nacrtaću ako treba)

Kada bih uzeo duži kabl do telefona, javio bi se problem sa drugim kablom jer će stalno vući jedan drugog (bez obzira na to što sam kabl u modem i kabl u drugi telefon zalepio jačim flasterom za parket). Zato mi treba duži kabl od telefona do slušalice, da ne bi došlo do nesporazuma između korisnika ta 2 telefona.

p.s. Znam da izvoljevam, ali ne mogu više da nameštam taj kabl iz telefona u slušačicu kada malo ispadne.
[ S a l e @ 21.02.2003. 23:52 ] @
Ima tih kablova jeftino na buvljaku, vidio sam i u Mercatoru (malo su skupi tamo). Bas cu za weekend da pazarim jedan