[ GorankoX5 @ 13.08.2006. 22:31 ] @
dobar dan. koristeci mnostvo saveta sa foruma napravio sam bazu u kojoj kontrolisem rezervacije kreveta u turistickom objektu, a sad sam se malo zaglavio, pa bih zamolio za pomoc. naime, u formi koja mi prikazuje podatke o popunjenosti soba i kreveta za odredjeni datum, radi preglednosti, koristio sam calendar control za biranje datuma (upisuje se u polje datumB. sama forma vuce podatke iz tabele tSobe (imam 4 sobe, zasad), a u subformi (koja je continuous) se izvrsava join query qKrevetiRezervacije koji prikazuje sve krevete (slobodne i rezervisane) vezane sa onim rezervacijama za koje je datumB >= datumu dolaska i <datuma odlaska. sve to radi vrlo zadovoljavajuce, osim sto pri svakom novom izboru datuma moram da setam po recordima da bi mi se updateovali. pitanje: kako da s promenom datuma u polju datumB automatski izvrsim requery i refreshujem subformu koja od tog polja zavisi? petljao sam nesto sa On Change polja datumB i Subform.Requery, ali nisam dovoljno vican da to izvedem. molio bih ako neko moze da mi pomogne. |