[ sasha_rs @ 15.02.2003. 14:41 ] @
| Kada ispraznim bazu(paradox7) tj.. obrisem sve njene stavke treba da mi po novom unosu automatski broj (autoincremnet) krene od 1 tj. od pocetka a kod mene krece od zadnjeg broja koji je bio prije nego sto sam ispraznio bazu? Kako da to rijesim?
P.S.
za brisanje baze koristim SQL naredbu (delete from BAZA)
|
[ Riste Pejov @ 15.02.2003. 15:32 ] @
Autoincrement counter zivi u samoj tabeli, tako da sa brisanjem svih slogova isti se ne menja, jedini nacin da to smenis je da uradis DROP TABLE/CREATE TABLE
[ -zombie- @ 15.02.2003. 16:31 ] @
da li si siguran da drop/create table radi sa paradox (.dbf) bazom??
[ sasha_rs @ 16.02.2003. 10:07 ] @
Znaci ne postoji ni jedan drugi brzi i jednostavniji nacin od tog DROP/CREATE ??
[ Riste Pejov @ 16.02.2003. 17:08 ] @
Citat:
zombie / DDG:
da li si siguran da drop/create table radi sa paradox (.dbf) bazom??
Nisam 100% siguran ali nista ne kosta da se proba. Ipak tako funkcioniraju slicne stvari u ostalim bazama (MySQL, Access). Jamcim da ce to uspeti
Jedino ako Paradox ne funkcionise kao InterBase/FireBird gde nema autoincrement, nego se koriste generatori, pa moras resetirati generator za istog cilja.
[ -zombie- @ 16.02.2003. 23:06 ] @
da, ali ima razlike: MySQL je ipak server, pa kod njega sigurno radi to.
Access drzi sve tabele u jednom mdb fajlu (ili eventualno vise, ali to je drugo), pa se sa CREATE/DROP TABLE samo menja sadrzaj tog fajla..
za razliku od svega toga, paradox tabele su svaka u svom fajlu, i CREATE/DROP bi morale da kreiraju/brisu fajlove sa diska, iz datog direktorijuma. to je razlog zasto sam (malo) skeptican..
inace, naravno da ne skodi probati, samo mene mrzi... (nisam radio sa BDE odaaavno)
(ne, paradox nema generatore, a i kako bi, kad to nije sql server.. ima obican autoincrement..)
[ sasha_rs @ 16.02.2003. 23:53 ] @
Cini mi se da mi nema druge nego da redni broj dodjeljujem rucno sa nekim brojacem a ne preko autoincrement-a!! U svakom slucaju hvala a ako nekome padne na pamet kako moze jos da se to odradi neka napise.
[ neuromancer @ 17.02.2003. 20:14 ] @
Kad obrises neki zapis iz aplikacije, taj slog se fizicki ne izbrise sa diska vec je i dalje u bazi, samo se ne prikazuje. Tako da ako obrises neki slog, a to ne ucinis vec nekim unapred gotovim komponentama, moguce je i da se i autoincrement ne vraca od pocetka. Zato imas jednu opciju kad kreiras neku paradox tabelu, a to je pakovanje tabele. Cekiraj tu opciju i trebalo bi da radi, bar mi je uspevalo sa DBase-om...
Pozdrav
[ damso @ 08.08.2008. 14:52 ] @
Meni autoincrement umjesto po 1,preskace po 10 polja odjednom?
a doskora je radio kako treba..
sta bi to moglo biti?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.