[ anon105425 @ 15.08.2006. 23:09 ] @
Poštovanje, Molim sve upucene da mi kazu kako mogu sprijeciti ispisivanje aktivnosti vezanih za [enter] tipku. naime primjetio sam da ukoliko korisnik tokom pisanja u textarea pritisne tipku enter ta aktivnost se zapise u bazu podataka kao novi red ????? Ispis u html-a je normalan tj u jednoj liniji, kada pogledam u html kod vidim da je taj text prelomljen u više linija. Primjer ispis na stranici: ovo je neki text kao primjer kod tog ispisa izgleda ovako: Code: ovo je neki text kao primjer Dakle nema html znaka za novi red <br /> i netreba da bude. Upravo ova situacija mi stvara velike probleme, jer moj php kod izvlaci podatke iz mysql i generise dio javascript koda, koji opet ako su zadovoljeni odredjeni uslovi (nema flash player-a) generise dhtml. Svaki novi red document.write() u javascripti započinje sa + znakom u protivnom javlja se greska i prekid ispisa. Gore generisani html kod započinje novom linijom uvijek gdje je korisnik koristio tipku enter i naravno prekida javascript ispis. Hvala. |