[ deda Miloje @ 16.08.2006. 20:14 ] @
| Imam Panasonic mini DV kameru, a imam i dva pitanja za vas :
1. Na uputstvu za povezivanje stoji da se firewire kablom povezuje ugašen komp i kamera, piše uključiti komp pa kameru.
Ništa ne piše (ili sam ja prevideo) za vađenje kabla. Da li treba da isključim i komp ako sam isključio kameru ?
2. Pri Capture'u u Premier-u da li uključjete Deinterlace? Šta uključiti ako se pravi DVD koji će da se gleda na tv-u ili divx za gledanje na monitoru.
Kad gledam na monitoru divx koji sam napravio i menjam na podešavanjima ffdshow kodeka opciju deinterlace ne vidim skoro nikakvu razliku.
Koja su vaša iskustva ?
|
[ zuz @ 20.08.2006. 11:23 ] @
Pri capture u premieru ne treba ti deinterlace. Nemoras iskljucivati komp kod iskljucivanja firewire.Nista ukljuciti kod capture, mozes ga eventualno vremesnki ograniciti, postaviti na pal 720x576. Za DVD authoring koristim DVD Architect u koji uvezem sirov montirani DVAVI fajl i to je to. Do sada mi je to bila najbolja i najjednostavnija kombinacija, ujedno i najstabilnija.
[ zlaja789 @ 24.08.2006. 13:53 ] @
[ Cileinteractiv @ 14.09.2006. 11:06 ] @
Sa DV kamere uvek snimas interlaced i to lower/botom field first, to je po difultu. Samo kada se komresuje taj materijal u DivX radi se deintelacing, video DVD-ovi se u principu rade interlaced.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.