[ ogipas @ 16.08.2006. 22:46 ] @
asp.net c#: example/tutorial za web formu sa gridom kojim je moguc insert/update/delete redova u/iz one-to-many/many-to-many relacionih tabela, kao i hijerarhijskih tabela?
Pitanje je laicko, zahtev megalomanski, ali svaki ukazatelj na neki chm, url (dotnet247) ili nesto trece - je vise nego dobrodoslo.

Srdacan pozdrav!
[ uros_h @ 16.08.2006. 23:28 ] @
zahtev je stvarno megalomanski
ali posto kazes "bilo sta"...
evo ti neke reference pa ne znam sta da ti kazem...kopaj:)

pogledaj na msdn biblioteci za dodavanje buttona za modifikaciju grid kontroli...
http://msdn.microsoft.com/libr...olumnstodatagridwebcontrol.asp

a za relacije u bp:
ja ti ne mogu bolje pomoci nego da ti kazem:

>>> "asp.net sa C#" by russell jones, iako knjiga nije nesto, tamo imas lepo objasnjeno kaskadno brisanje i kako da radis sa odnosima relacija u enterprise manager-u pomocu kreiranja diagrama...to ti je tacno na strani 474:) odatle sam ja ucio...

nadam se da sam ti koliko toliko bio od pomoci...
[ ogipas @ 17.08.2006. 07:55 ] @
Thnx na odgovoru :) Elem, "ASP.NET Data Controls" (Scott Mitchell) je vrlo lepo objasnio manipulacije gridom (select, update, delete), one-to-many itd. Simptomaticno je da je insert uvek ponajmanje objasnjen, zato sto nije inherentan gridovim "ugradjenim" mogucnostima.
Sto se tice hijerarhijskih tabela tice, postoji dobar clanak na codeproject.com, a na MS news grupama se time bavi Joe Celco. I tako dalje, i tako dalje.
Da budem jasan, od Dreamweavera i njegovih Server Behavior-a koji generisu ins/upd/del/ pod ASP-om "in no time", proslo je dosta godina, u literaturi se sve nalazi, ali isto se ne moze reci i za ASP.NET. A bogami, on nije od juce. Ali to je potencijalni topic koji ne bih zapocinjao.

U svakom slucaju, hvala na odgovoru!