[ vojjin @ 17.08.2006. 18:25 ] @
Pozdrav narode, znam da je PHP serverside ali imam mali problem a koji nisam siguran da je resiv ali da probamo.
Naime, imam gomilu nekih sajtova koji svi preko implode funkcije otvaraju jedan drugi sajt. Recimo glavni je sajt www.a.com, a svi ostali www.b.com, www.c.com, ... kad se otvore pokazuju sadrzaj sajta www.a.com ali u su stvari na sajtu koji je i otkucan. Sta je problem? problem je sto nikako ne mogu da provalim da je trazen sajt www.b ili www.c. uvek prijavljuje da je na sajtu www.a, sve $_SERVER varijable misle d asu na sajtu www.a tako da ne mogu da primenim odgovarajuci sadrzaj.
Ima li neko ideju kako da sredim da mogu videti URL koji je u browseru unet?

'Fala unapred
[ SmilieBG @ 18.08.2006. 09:42 ] @
kako prebacujes ljude sa b, c, d... sajtova na a sajt?

poz,
Sale
[ vojjin @ 18.08.2006. 09:58 ] @
Evo ovako.. imam sajt www.a.com koji ima neki sadrzaj, koji bi trebao na osnovu urla da se menja.

Na sajtu www.b.com imam samo index.php sledece sadrzine:
<? echo implode("",file("http://www.a.com/index.php")); ?>

e sad.. u browseru pise da si na sajtu www.b.com sto je normalno i imas sadrzaj sajta www.a.com, ali php ne zna da si dosao sa sajta b, i nece da pokaze drugaciji content jer misli da si na sajtu a.

eto to je problem.
Pozdrav
[ vojjin @ 18.08.2006. 10:03 ] @
zaboravih... ovom metodom e uvek salje na root sajta..

ako si i otkucao recimo "www.b.com/folder/file.php" otvorice ti se "www.a.com" a ja nikako ne mogu da provalim u php da je u urlu i ono /folder/file.php... i opet pokazuje nepromenjeni content
[ erno @ 26.08.2006. 20:22 ] @
frameovi???
[ djordje @ 29.08.2006. 19:50 ] @
Citat:
sajtova koji svi preko implode funkcije otvaraju jedan drugi sajt.

kako mislis ovo?
[ vojjin @ 29.08.2006. 22:09 ] @
Citat:
djordje: kako mislis ovo?
Citat:
vojjin: Evo ovako.. imam sajt www.a.com koji ima neki sadrzaj, koji bi trebao na osnovu urla da se menja.

Na sajtu www.b.com imam samo index.php sledece sadrzine:
<? echo implode("",file("http://www.a.com/index.php")); ?>

e sad.. u browseru pise da si na sajtu www.b.com sto je normalno i imas sadrzaj sajta www.a.com, ali php ne zna da si dosao sa sajta b, i nece da pokaze drugaciji content jer misli da si na sajtu a.

eto to je problem.
Pozdrav

Eto, tako mislim :)
[ djordje @ 31.08.2006. 12:43 ] @
Uradi normalnu redirekciju sa header().
[ vojjin @ 31.08.2006. 16:37 ] @
Da, znam da je to lakse, ali tako svi "satelitski" sajtovi nece ni postojati za pretrazivace... imam oko 20 glavnih sajtova i na svako nakaceno na ovaj nacin po oko 25 sajtova... fora i jeste u tome da google ili bilo ko vidi na svakom razlicit content BEZ redirekcije, jer ako uradim redirekciju, satelitski sajt se nece ni indeksirati, a to ne valja.
[ JovanT @ 02.10.2006. 17:23 ] @
Pošto je PHP server-side jezik, cela stranica se generiše na serveru tako da se browser-u šalje samo HTML kod. Pošto ti na tim "satelitskim" sajtovima samo ispisuješ sadržaj osnovnog sajta (odnosno, gotov HTML) PHP nikako ne može da zna koji domen je u pitanju. Ne znam šta tačno želiš da postigneš ovim efektom (da na više sajtova imaš kopiju sadržaja osnovnog sajta). Trenutno mi padaju na pamet dve stvari:

1. Na sajtu koristi relativne umesto apsolutnih linkova (znači /folder/nesto.php umesto http://www.domen.com/folder/nesto.php). Tako će ti sve stranice raditi bez obzira na domen.
2. Za određivanje domena možeš da koristiš JavaScript pa da pomoću njega menjaš HTML kod na određenim mestima.

Citat:
ako si i otkucao recimo "www.b.com/folder/file.php" otvorice ti se "www.a.com" a ja nikako ne mogu da provalim u php da je u urlu i ono /folder/file.php... i opet pokazuje nepromenjeni content

Probaj ovako:
Code:
<?php
echo implode ("", file ("http://www.a.com" . $_SERVER['PHP_SELF']));
?>
[ dzigorija @ 05.10.2006. 08:03 ] @
ako bih bas morao da radim tako onda bih resio da kad zoves sa nekog od ovih kopija domena, zoves kao

www.b.com - otvara i cita www.a.com/?origin=b.com

a u a.com / ako on moze da menja postojeci sadrzaj
$origin = ($_GET['origin'])?$_GET['origin']:'a.com';