[ neurolog @ 17.08.2006. 23:25 ] @
kuler na napajanju ima veoma cudan zvuk pri ukljucenju?sta moze biti problem?
[ buljko @ 18.08.2006. 00:57 ] @
"Veoma cudan zvuk" je veoma cudna definicija! Objasni nam poblize cemu je slican taj zvuk, koje je i koliko staro napajanje i radi li sve ostalo OK. Uzrok cudnih zvukova na ventilatorima su, obicno, prasina i dotrajalost lezajeva i biksni.
[ neurolog @ 18.08.2006. 14:01 ] @
kuler zvuci kao skuter u svojoj najvecoj brzini
[ JOJO847 @ 18.08.2006. 14:16 ] @
Najbolje bi bilo da ovoga rastavis i komplet ocistis. Ukoliko mu ne pomogne ciscenje najbolje bi ga bilo zamjeniti. Ali pazljivo, ako nisi vican elektronici pomalo nemoj sam radije pozovi nekog iskusnijeg.
[ buljko @ 18.08.2006. 14:16 ] @
Lezaj (ili biksna) na ventilatoru. Nista sem zamene nije trajno resenje! Otvaranje, ciscenje i podmazivanje je samo odlaganje neminovnog na neki kraci period.
[ tdjokic @ 18.08.2006. 15:27 ] @
Ako je to na istom racunaru za koji u drugoj temi trazis UPS, nije nemoguce da je to tvoje napajanje lose hladjeno zbog pogorsanog rada ventilatora, pa da ti se eventualno zbog toga racunar povremeno gasi. A ako si taj racunar nosio u servis, pa oni tamo nisu culi taj zvuk ventilatora, onda je to jako cudno.

Ventilatori nisu skupi, mada je zamena u napajanju nekad (fizicki) komplikovana - treba izvaditi napajanje (pre toga naravno isklopiti sve kablove), otklopiti ga, pa neke zice uvek smetaju itd. Osim toga, nekada davno, ventilator je bio ukljucen na stampanu plocu napajanja konektorom a sada je zica zalemljena, sa nepristupacne strane, one prema limu, pa ako bas hoces i to da uradis strogo po propisu ima jos vise posla. Ja uglavnom koristim staru zicu - ne odlemljujem je ili bilo sta, vec je koristim za povezivanje novog ventilatora. Otseces je negde gde ti je zgodno, da uklonis stari ventilator, pa posle povezes zice novog ventilatora na one stare.
[ neurolog @ 18.08.2006. 17:57 ] @
njih bas briga,vazno je da se
> komp kvari i da njima lova ide u dzep
[ neurolog @ 18.08.2006. 18:01 ] @
zavrsio sa el.teh skolu i
> elektonika mi je bila jedan od predmeta,nego cisto info.pitanje:taj zvuk
> se vremenom izgubi,pri ukljucenja i traje nekih 10-ak minuta,da li je to
> normalno?
[ neurolog @ 18.08.2006. 18:02 ] @
hvala na informaciji
[ neurolog @ 18.08.2006. 18:03 ] @
da ki se razumes oko dvd
> citaca,poso upravo jedan popravljam?
[ buljko @ 18.08.2006. 18:41 ] @
Citat:
neurolog: zavrsio sa el.teh skolu i
> elektonika mi je bila jedan od predmeta,nego cisto info.pitanje:taj zvuk
> se vremenom izgubi,pri ukljucenja i traje nekih 10-ak minuta,da li je to
> normalno?

Jeste normalno! Probaj da ga, dok tako radi, izbacis iz ose nekim duzim i mekim predmetom, npr. plasticnom cackalicom. Ako se na trenutak to smiri ili promeni zvuk, onda si siguran da je to problem.