[ kewy @ 18.02.2003. 22:20 ] @
gledajte brzinu kojom Opera skida na modemskoj vezi 36000 :)![]() |
[ kewy @ 18.02.2003. 22:20 ] @
[ random @ 19.02.2003. 01:51 ] @
Ok, imaju bag, so what... Svejedno Opera 7.01 je fantastična. Taman kad sam video naslov "nova Opera je čudo" i požurim da se pridružim hvalospevima na račun konformnosti standardima, redizajniranoj podršci za CSS 1/2, itd. itd.
Nemojte se zavarati, Opera 7 je trenutno jedan od dva najbolja browsera/endžina na sceni. P.S. Mogao si malo manji screenshot... [ CONFIQ @ 19.02.2003. 02:28 ] @
Heh,taman sam i ja pošao da je pohvalim kad sam video ovu temu :Đ
Inače taj bug imaš kada re-transfer-uješ izpočetka isti fajl,ili ako dva puta sačuvaš fajl na istom mestu,i to se dešava stvarno nespretnima (like me&u). Opera7 je fantastična,nova javascript console,predivan mail client etc etc.... jedina mala zamerka je što ne vidi BiDi (bi-directinal,sdesna na levo) jezike za sada kako treba ali po njihovim rečima,napraviće i to kako treba [ L I L I T @ 19.02.2003. 07:41 ] @
I ja sam mislila da je čudo ...
Privuko me taj njen interface,prosto me namamio da je poželim ![]() Ali ipak sam se na kraju opet vratila svojoj staroj "ljubavi" Mozili koja mi nikada "ne bi pucala" ako bih otvorila više od 15tak tab-ova (što je recimo jako često kod mene) Priznajem da mi bolje & brže čupa stranice od svih ostalih browser-a koje sam oprobala , ali moj opšti utisak ... možda me neka buduća (manje bagovita) verzija više usreći ![]() [ Tyler Durden @ 19.02.2003. 10:48 ] @
Kad ce izaci 7.1 za linux?
[ Miroslav Strugarevic @ 19.02.2003. 15:35 ] @
Ja je trenutno koristim...
Odlična je... Evo i jedne slike. ![]() [ Not now, John! @ 19.02.2003. 19:29 ] @
Je li Opera besplatna? Prije je bila besplatna, ali dovlači reklame za vrijeme surfanja.
[ Miroslav Strugarevic @ 19.02.2003. 22:51 ] @
Pa jeste besplatna, ali ako hoćeš da ti se ne pojavljuje baner sa strane moraš da reguješ. (To je u starijim verzijama, 6...)
A sad u 7-ci nema tog banera, a moja opera i nije regovana.. Valjda su ga izbacili. [ Walker @ 20.02.2003. 02:00 ] @
Samo stavlja link u mailovima kad saljes iz nje a i ima i serijski da se nadje moze od 7.0 final
[ random @ 20.02.2003. 02:51 ] @
Citat: [rammstein]: Pa jeste besplatna, ali ako hoćeš da ti se ne pojavljuje baner sa strane moraš da reguješ. (To je u starijim verzijama, 6...) A sad u 7-ci nema tog banera, a moja opera i nije regovana.. Valjda su ga izbacili. Sačekaj par dana, pojaviće se on već ;o)... [ CONFIQ @ 20.02.2003. 14:49 ] @
Citat: Walker: Samo stavlja link u mailovima kad saljes iz nje a i ima i serijski da se nadje moze od 7.0 final Ne,nego samo promeniš Signature.... [ Walker @ 20.02.2003. 17:22 ] @
Ako vam treba imam serijski koji radi kod mene
[ momsab @ 20.02.2003. 17:28 ] @
Meni se Opera 7.01 sporije pali u odnosu na verziju 6. Inače, mnogo je bolja i brža od verzije 6.
Daj meni serijski, hvala lepo :) [ Miroslav Strugarevic @ 20.02.2003. 17:37 ] @
random, baner se ne pojavljuje :-)
[ John Doe @ 20.02.2003. 19:02 ] @
Da li je bolja opera ili netscape 7.0???
[ BORG @ 20.02.2003. 19:25 ] @
Stavi banner server u firewall i nece dovlaciti.
To sam ja radio. Ne znam tacno sad koji je server u pitanju, ali tcpdump(8) ce reci sve l;) [ dr ZiDoo @ 20.02.2003. 19:30 ] @
Ma Mozilla to sve jede!
Jedina Opera na svijetu napalćuje browser i ponovo nisu najjači. Ne kažem da su loši, al mozilla je još uvjek bolja puuuno. [ drdrksa @ 20.02.2003. 19:37 ] @
Po cemu konkretno, tj. sta jedan ima a drugi ne ???
[ Mishimishimabowei-teri @ 20.02.2003. 20:15 ] @
meni je "bitku" Mozilla-Opera osvojila Mozilla, upravo zbog ogavnog banera... A sad gledam... ako nema bannera, probacu operu opet, Mozilla mi je ponekad spora...
[ Mihailo @ 21.02.2003. 11:58 ] @
Ako ti je Mozilla spora, probaj Phoenix. Pored toga što je brži ima i lepše teme :) http://texturizer.net/phoenix/themes.html
[ random @ 21.02.2003. 15:33 ] @
Citat: drdrksa: Po cemu konkretno, tj. sta jedan ima a drugi ne ??? Mozilla ima, a Opera nema: Ad blocking... HTTP pipelining... Pop-up blocking... Srednji klik miša može da otvara novi tab u pozadini ili novi prozor, kako ko voli:o)... Gomilu raspoloživih dodataka i alata... Opet, Opera 7 je ubacila neke mogućnosti koje je dosad imala samo Mozilla (View -> Style meni, links toolbar...) Ali nećemo sad o tome, to su finese, važno je da Opera od verzije 7 ima kvalitetan i moderan rendering engine, što znači da dizajneri mogu da prave stranice po standardima, tj. mogli bi kad bi i Internet Explorer podržavao standarde. Nadam se da će IE7 da krene stopama Mozille i Opere. [ drdrksa @ 21.02.2003. 15:42 ] @
Citat: Nadam se da će IE7 da krene stopama Mozille i Opere. I ja se nadam, ali tesko ...... [ CONFIQ @ 21.02.2003. 16:13 ] @
Citat: random: Mozilla ima, a Opera nema: Ad blocking... HTTP pipelining... Pop-up blocking... Srednji klik miša može da otvara novi tab u pozadini ili novi prozor, kako ko voli:o)... Ad blocking: možeš da napišeš u etc/HOSTS fajlu HTTP pipelining: Izvini a šta je to? Pop-up blocking: imaš i u operi još od davno... f12 pa pogledaj... Otvaranje u pozadini može i sa Operom,pokušaj: drži desni klik na link,dole gore i otvoriće ti u backroundu :Đ,ako držiš samo dole otvoriće ti u novom prozoru. E sad šta opera ima a nema Mozilla, trackball mouse znači sa srednjim clickom možeš možeš da pregledaš stranu (Whill,kako se več speluje?).Mouse gestures,bukvalno možeš da surfuješ jednom rukom... Onda,da pogledaš strukturu sajta,Tabele i ostalo,da pogledaš kako izgleda u text brosveru,B&W etc etc... Sve prozore možeš da staviš u jedan program a ne da svi budu na daskbaru I tako neke gluposti,dok sa druge strane,našao sam 3-4 sajta gde se u operi ne vidi tako dobro kao i u mozili.. Ne podržava Bi-Di jezike,naprednija Javascripta... U svakom slučaju,meni se lično više sviđa Opera samo zato što je daleko brža i stabilnija od mozile i MSIE... Ali opet,to je samo moje mišljenje [ random @ 22.02.2003. 03:54 ] @
Konforti, nemoj da si troll... Ali odgovoriću ti, svejedno.
Citat: Ad blocking: možeš da napišeš u etc/HOSTS fajlu Zar hoćeš da kažeš da je otvaranje hosts fajla i upisivanje adrese servera jednako zgodno kao desni klik na banner pa "block images from this server"? Citat: HTTP pipelining: Izvini a šta je to? http://www.mozilla.org/projects/netlib/http/pipelining-faq.html Citat: Pop-up blocking: imaš i u operi još od davno... f12 pa pogledaj... Ok, tu si u pravu, moja greška. Citat: Otvaranje u pozadini može i sa Operom,pokušaj: drži desni klik na link,dole gore i otvoriće ti u backroundu :Đ,ako držiš samo dole otvoriće ti u novom prozoru. Nekako mi se više sviđa klik na srednje dugme, bez ikakvog pomeranja miša (ne volim gestures), ali to je manje bitno. Citat: E sad šta opera ima a nema Mozilla, Citat: trackball mouse znači sa srednjim clickom možeš možeš da pregledaš stranu (Whill,kako se več speluje?). I ovde si valjda u pravu. Tu trackball opciju podržava i IE... Ali meni se ipak sviđa da mi srednje dugme otvara link u pozadini (a i nemam trackball). Citat: Mouse gestures,bukvalno možeš da surfuješ jednom rukom... Sve to može i Mozilla... http://optimoz.mozdev.org/ Citat: Onda,da pogledaš strukturu sajta,Tabele i ostalo, DOM Inspector Citat: da pogledaš kako izgleda u text brosveru,B&W etc etc... View -> Style -> Basic Page Style Citat: Sve prozore možeš da staviš u jedan program a ne da svi budu na daskbaru Ne stavljaš prozore u jedan program nego stranice u jedan prozor. Nije daskbar nego taskbar. Sve ovo radi i Mozilla. E da, zaboravih da pomenem type-ahead find, takođe zgodna opcija koju nema nijedan drugi browser. Sve u svemu, Opera je super, ali videćeš da sve to (i mnogo više) daje i Mozilla, samo je treba malo koristiti pa provaliti šta sve može. Meni je svejedno, koristite bilo Operu ili Mozillu, štagod, samo nemojte taj odvratni IE :o). Kako mogu ljudi da zure u onu belu stranicu koje IE prikazuje dok učitava sajt, pa prikaže stranu tek kad ju je skroz učitao? Ja sam na modemu popi*deo od toga. [ Cube4EVER @ 23.02.2003. 22:40 ] @
Citat: Mihailo: Ako ti je Mozilla spora, probaj Phoenix. Pored toga što je brži ima i lepše teme :) http://texturizer.net/phoenix/themes.html Ne zaboravi Galeon,koji je sastavni deo GNOME-a,i Epiphany (ako se tako speluje) to je browser koji razvija lik koji je pokrenuo razvijanje Galeona,brz je i ima mnogo ql fora.Ono sto me brine kod Phoenixa je sto vec duze vreme nema nove verzija,development = :-( ,tj prsli su jer nema ko da razvija browser (ovo dvoje sto rade na njemu su zauzeti,skola...) [ lephafta @ 24.02.2003. 01:02 ] @
[ urke @ 26.04.2003. 20:31 ] @
Jel neko našao serijal za 7.1 za Linux?
[ Miroslav Strugarevic @ 26.04.2003. 20:47 ] @
Poslacu ti ja, samo da uzem od druga.
[ urke @ 26.04.2003. 22:37 ] @
Samo me obraduj da je BAŠ za 7.1 a ne za 7.0 pošto 7.0 serijali ne radi na Operi 7.1 za Linux :(
[ Miroslav Strugarevic @ 27.04.2003. 01:32 ] @
Poslato. Meni radi provereno, opera 7.1 b1.
[ urke @ 27.04.2003. 11:47 ] @
Hvala ti brate, ponovo radi bioskop! :)
[ Miroslav Strugarevic @ 27.04.2003. 14:13 ] @
Nema problema.
[ Zoran Rašković @ 29.04.2003. 19:45 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|