[ gorann @ 21.08.2006. 14:54 ] @
Zelim da iz Access baze "izvucem" sliku i prikazem je na Windows formi i za to koristim kod koji je prikazan dole. Medjutim kad probam da uradim to dobijem gresku Invalid parameter used. Debagovanjem sam ustanovio da do greske dolazi u liniji u kojoj se bitmapa kreira iz stream-a. Sliku sam u accessu definisao kao Ole object i uneo je u tabelu naredbom Paste (iz clipboard-a posto sam prethodno uradio copy). Ima li neko ideju kako da resim ovaj problem. Ne odgovara mi nikako opcija da drzim slike u nekom direktorijumu na disku. hvala gorann / create a connection string string connString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:/db1.mdb;Jet OLEDB:Database Password=mika"; OleDbConnection myConnection = new OleDbConnection(); myConnection.ConnectionString = connString;// create a data adapter OleDbDataAdapter da = new OleDbDataAdapter("Select * from Slike", myConnection); // create a new dataset DataSet ds = new DataSet(); // fill dataset da.Fill(ds, "Slike"); System.IO.MemoryStream ms = new System.IO.MemoryStream(); //Bitmap bm; byte[] arData = (byte[]) ds.Tables["Slike"].Rows[0][1]; ms.Write(arData, 0, arData.Length); Bitmap bm = new Bitmap(ms) ; this.pictureBox1.Image = bm; |