[ gargantua @ 21.08.2006. 15:54 ] @
Interesuje me do koje mere je komp sigurniji od virusa i spy programa ako se za internet koristi nalog sa ogranicenim pravima (npr. standardni domenski nalog).
[ BGoran @ 24.08.2006. 19:37 ] @
Mislis ako si ulogovan kao "obicni" user a ne kao admin na Win OS-u? Pa ako dobro podesis, manje naravno. Cim zabranis snimanje na odredjenim folderima sanse su puno manje. Ako drzis internet klub, to je odlican nacin zastite. Ako smo mislili na istu stvar. Samo sto opet nije tesko provaliti sifru pa se ulogovati kao admin, ali eto..Sta je - tu je.
[ saneldz @ 26.08.2006. 00:31 ] @
Mozda ti pomogne:

http://www.microsoft.com/athom...line/logoff_admin_account.mspx
[ djalfirevic @ 26.08.2006. 09:26 ] @
Opasnost je prilicno smanjena mada naravno opet i to moze da se narusi.
[ gargantua @ 30.08.2006. 23:35 ] @
To me interesuje kao jos kedna stavka u bezbednosti racunara pored AV programa,
znam da u tom slucaju korisnik nema prava upisa u windows folder (sem temp foldera) kao i u program files, no sta je i dalje moguce da se instalira u sistem sa ogranicenim nalogom.
[ djalfirevic @ 31.08.2006. 17:04 ] @
Citat:
gargantua: To me interesuje kao jos kedna stavka u bezbednosti racunara pored AV programa,
znam da u tom slucaju korisnik nema prava upisa u windows folder (sem temp foldera) kao i u program files, no sta je i dalje moguce da se instalira u sistem sa ogranicenim nalogom.


Problem vezan za sigurnost i dalje postoji. Naime, koncept klijent-server arhitekture u domenu hakerskih upada je prilicno velik. Ukoliko neko ostavi server fajl na tvom racunaru, koji prakticno predstavlja trojanca, moguce je izvrsiti pristup takvom racunaru bez obzira na sve, samim tim moguce je upload-ovati viruse kao sto su virusi koji imaju za cilj unistavanje AntiVirusnih programa.

Mnogi ljudi misle da su AntiVirusni programi potpuna zastita, medjutim koncept AntiVirusa 'pada u vodu' ukoliko je ostavljena mogucnost ActiveScripting-a. Tada je moguce aktivirati backdoor i samim tim imati otvoren pristup sistemu.