[ YuGonzo @ 17.08.2001. 11:30 ] @
[delphi] v6.0 [intro] kao sto sam vec naveo, bitna je velicina konacne verzije za distribuciju, jer je pravljena za ulogu klijenta. ako se uzme u obzir da ce se klijent davati "sto vecem krugu interesenata", resenje tipa "instaliras BDE kod njih", ili "napravis InstallShield instalaciju", otpadaju jer klijenti nece biti dostupni, odnosno velicina instalacije mora biti svedena na minimum. [achievements] prva varijanta je koriscenje BDE-a, ali tako sto distribuiram samo 4 dll-a uz exe (od kojih mislim da bantam.dll moze da se zaobidje, ali ne znam kako..?), a to su: idapi32, idpdx32, bantam, idr20009 (cca 1MB). druga je koriscenje ms ado komponenti koje idu uz win instalaciju. problem kod ado, koliko sam mogao da primetim je taj sto da bi stigli do, inace paradox baze (neki drugi predlog?), kotaktiraju bde (!?) koji kontaktira svoj drajver za paradox koji napokon kontaktira bazu (zakljucak na osnovu izvestaja pristupa fajlovima). [wishes] 1. da smanjim velicinu distribucije maximalno, 2. eventualno promenim bazu, i to mozda u neku koja sve tabele drzi u istom fajlu (?), 3. da, ako je moguce, izbegnem potrebu za distribucijom i dodatnih dll-ova, 4. da jedem, posto sam gladan :) [answers] e, ovde sam vas cekao..... |