[ xxxrugby @ 21.08.2006. 22:52 ] @
Pozdrav.

libmpdemux & libavcodec

Da bi iskompajlirao do kraja mPlayer portrebne mi te dvije biblioteke.
Tj. bez ove prve mi se moze iskompjalirat.
Al bez ove druge nista.

Pa ako netko ima taj pakat ili zna gdje ga se moze skinut kao paket kompatabilan s SuSe 10.1 neka javi ili po shera.

Hvala.
[ Sir_Oliver @ 23.08.2006. 10:37 ] @
Pa obe biblioteke su sastavni deo MPlayer-a (makar kod poslednje verzije 1.0pre8).
[ random @ 23.08.2006. 15:08 ] @
libavcodec imaš ovde:

http://ffmpeg.sourceforge.net/
[ Marko Medojević @ 23.08.2006. 16:53 ] @
A jesi li ti dodao respozitorijume?! Obe biblioteke sigurno postoje u zvaničnim repoima i možeš ih instalirati preko Synaptica, Adepta, Yasta, RpmDrakea... u zavisnosti koju distribuciju koristiš.
[ xxxrugby @ 23.08.2006. 17:43 ] @
Citat:
Sir_Oliver: Pa obe biblioteke su sastavni deo MPlayer-a (makar kod poslednje verzije 1.0pre8).

Pa u tom i je problem. Upravo tu verziju kompajliram na SuSe 10.1 i nema te dvije biblioteke.
[ Not now, John! @ 23.08.2006. 18:54 ] @
Šta kaže ./configure --help?
Možda treba eksplicitno tražiti da se linkuje sa bibliotekama koje dolaze uz mplayer (budled).
[ Sir_Oliver @ 24.08.2006. 18:26 ] @
Ubaci medju configure opcije --prefix=/usr , pa probaj onda. Kod sebe sam iskompajlirao mplayer (na Slacku) bez problema. Proverio sam: te dve biblioteke koje si naveo se nalaze u okviru mplayera.
[ xxxrugby @ 25.08.2006. 22:42 ] @
nakon razmisljanja gdje sam pogrijesio i sta sam krivo uradio.
sjetio sam se. da sam ja zapravo iskompjlairao na jednom masini. tada sam samo to sve vec iskompajlirano uzeto i stavio u tar.gz2 i prebacio na mem stic i dosao s tim doma. i probao to oped iskompajlirat a da nisam pocistio.

sada sam nanovo skinuo orginal mplayer s sajta.
ukucao komandu

./configure --prefix=/usr --enable-gui
make && make install

i proslo ko beba.

Hvala decki na pomoci.