Prvo da odgunđam moderatorima...
Lepo ja rekoh da treba otvoriti subforum za Fox, ne znaju ljudi gde da post-uju ;-)
A sad odgovor:
Verujem da nemaš foks 3.0 jer je Fox 3 - Visual FoxPro 3, kao što mu ime kaže za Windows.
Pošto kažeš da imaš Fox za DOS, mislim da ti u stvari imaš Fox 2.6 ili još neki stariji, mada bi to trebalo tačnije utvrditi.
Ono što ne postoji kod drugih jezika, postoji kod FOX-a, a to je ugrađena kompatibilnost. Sve starije verzije će da rade u novijim verzijama, bez ikakvih izmena ili sa vrlo malo izmena. Doduše izgled DOS programa na Windowsu je izrazito ružan.
Ako je taj program rađen u FOX-u 2.6, onda tamo već postoji projekt manager, koji ti objedinjuje fajlove po tipu, tako da se učitavanjem projekta učitavaju i zavisni fajlovi.
Ako to nije slučaj moraćeš sam da ih dodaješ ili da dodaš MAIN.PRG (kako god se on zvao) i da poteraš izvršavanje, pa će ti projekt menadžer sam dodati većinu, ako ne i sve fajlove koji se pozivaju odatle. Ako ProjManager ne može da ih nađe, pitaće tebe da ih lociraš.
Što se tiče zaštite, ima više načina i više nivoa. Jedna vrsta zaštite se primenjuje na podatke, druga na kod. Prva se lako rešava upotrebom bilo kojeg ozbiljnijeg Back end-a npr MySQL ili MS SQL serverima.
Druga (kao i prva) se rešava kriptovanjem, mada ako neko hoće da razbije neki kod, ništa ga neće zaustaviti (postoji li bolji primer od gomile igrica rađenih u C i C++, koje su sve do jedne razbijene, bez obzira koji sistem zaštite stavljali u-na njih).
Međutim ja imam utisak da si ti pitao nešto sasvim drugo.
Citat:
Takodje me zanima
kako zastiti kod u fox (da i ja nekom nedam source)?
to jest ja mislim da si ti pitao kako se distribuira program bez source-a. To se radi tako što se projekat(programi) kompajliraju, pa se krajnjem korisniku daje samo izvršna verzija programa tzv. EXE, zajedno sa FOX run time fajlovima i eventualno tabelama i slikama.
Što se literature tiče o tome je već bilo govora na ovom forumu
http://www.elitesecurity.org/t155549-0
a i ja sam počeo da sastavljam nešto kao sajt posvećen foksu (na srpskom), mada je u samom početku
www.subakov.com
Ako imaš još pitanja, pitaj.
Pozdrav