[ xxxrugby @ 22.08.2006. 21:40 ] @
Dali se moze napravit da si odjednom u npr. dva VPN-a.

Tj. ima jedan glavni i onda se jos spojis na drugi s tim da napravis Routing potrebnih IP adress-a koje ti trebaju ostat iz prve VPN adresse.

Ako netko zna gdje bi nesto o tome mogao procitat.

Na Cisco VPN connection.
[ SleepLess @ 23.08.2006. 07:46 ] @
moze ako taj cisco sto imas podrzava dva interface-a. u tom slucaju samo zabodes dva lan card-a i podesis arp i routing table i problem solved.
[ xxxrugby @ 23.08.2006. 08:37 ] @
Mislio sam da ako postoji Soft. koji bi mi napravio za svaku VPN konekciju jednan virtual ethrenet adapeter.
Kao npr. VMWare napravi 2, hamachi 1, Cisco VPN client 1 i tako.

Znaci napravi za svaku softwarsku emulaciju ili tako nesto.
te se onda ja spajam pa radim routing izmedju njih i podesim ip tables (ranges).

Sto bi izgledalo npr. kao da sam.
unutar
10.16.x.x // sad tu podesim odgovarajuce parametre koji su mi potrebni
sad se spajam npr. na
20.16.x.x // sada sam ovidje na cijelom vpn-u. ili isto podesavam parametre pa idem na daljni vpn
npr.
30.16.x.x

Dali je to sve moguce s nekom software emulacijom.
[ SleepLess @ 23.08.2006. 15:55 ] @
Citat:
xxxrugby:

Sto bi izgledalo npr. kao da sam.
unutar
10.16.x.x // sad tu podesim odgovarajuce parametre koji su mi potrebni
sad se spajam npr. na
20.16.x.x // sada sam ovidje na cijelom vpn-u. ili isto podesavam parametre pa idem na daljni vpn
npr.
30.16.x.x

Dali je to sve moguce s nekom software emulacijom.
ako poznajes linux ili neku noviju distribuciju zasnovanu na unix-u onda ti nece biti problem da to uradis. posto pod unix-olikim okruzenjima mozes da nateras script-u da ti odradi taj posao samo moras lepo definisati iptables i firewall settingZ.

system halted!
[ xxxrugby @ 09.09.2006. 08:51 ] @
Imam i Linux.
Al to bi trebao pogonit na Win.
Kada sam u LAN-u koj ima izlaz na te mreze onda i kad pukne server lagano podesim routing mode s druge mreze na dostupne stvari koje nisu puklu u LAN-u.

Al kako kada sam doma da podesim routing dve il vise mreza.
Isto trebam neki routing mode.