[ AstroDule @ 23.08.2006. 08:46 ] @
Imam jedan modem/ruter (Planet ADW-4300) i 5 kompjutera koji "uzimaju" internet vezu od njega!
Koji program mi moze pokazivati koliki je trenutni download i upload sa svakog racunara (iz mreze) prema internetu. (Nesto kao Net Limiter ali da vidim sve racunare u mrezi)
Znaci hocu da instaliram program na jednom od racunara i da sa njega vidim koliko drugi racunari "trose internet".
Hvala
[ andre2000 @ 23.08.2006. 15:10 ] @
Koliko sam skapirao iz tvog posta, izgleda mi da ti taj modem/ruter ima ethernet portove, i da je svaki komp nakačen direktno na ruter. U tom slučaju, možeš jedino da iskoristiš logovanja na ruteru, za koje verujem da su extra limitirani, ako ih uopšte ima. Lepo logovanje protoka možeš da imaš ako ti sav saobraćaj ide na jednu mašinu, pa onda od nje ka ostalima.
[ AstroDule @ 23.08.2006. 19:00 ] @
Tako je. Svaki komp ide direktno na ruter.
Da li tu mogu da pomognu SNMP?
[ akaikaze @ 24.08.2006. 14:40 ] @
Ako su svi ti racunari nakaceni na switch, a pretpostavljam da jesu, mislim da je jedini nacin da pratis protok i radis sa njim sta hoces, da promenis arhitekturu mreze tako da imas jedan gateway kroz koji ide sve pa na njemu da stavis proxy ili sta ti vec sve treba.
[ zikson @ 25.08.2006. 08:20 ] @
www.byteometer.com
Ima mogucnost pracenja jednog interfejsa preko SNMP. Meni radi odlicno sa MTom.