[ doktorrr @ 23.08.2006. 10:35 ] @
Pozdrav svima!!
Planiram da pocnem koristiti joomla,ali posto ne znam bas puno o njemu, interesuje me da li se moze mijenjati template koji se downloaduje sa neta i instalira na svoj server i u kojoj mjeri?Recimo,nadjem template koji mi odgovovara bojama i dizajnom ,ali bih htio da na desnoj strani stavlljam samo reklamne bannere,a na templateu je nesto drugo i sl...Postoji li negdje na netu opsiran tutorijal na nasem jeziku o tome kako se vrsi azuriranje vijesti sa ovim programom i kako se povezuju linkovi?
[ misk0 @ 23.08.2006. 18:11 ] @
Postoji ogromna joomla zajednica koja opet ima tonu dokumentacije. Potrazi neophodne smjernice i dokumente na
www.joomla.org
help.joomla.org
forom.joomla.org

[ Danilo Cvjeticanin @ 23.08.2006. 18:20 ] @
Joomla ima najjednostavniji Administracioni panel. Preko njega ces lako da instaliras bilo koji template. Dovoljno je samo da skines odredjeni template, i da ga kroz admin panel instaliras. Bez uploada na hosting preko ftp-a, file managera itd. Mnogo je jednostavno, ali prvo instaliraj joomlu, probaj ovo sto sam ti rekao i ako zapnes negde opet se javi u ovoj temi.
[ doktorrr @ 23.08.2006. 18:34 ] @
Vec sam danas to uradio.Instalirao sam joomlu i neki template sa joomlaos.de,koji bi najpribližnije odgovarao onome sto sam ja zamislio(treba mi nešto poput index.hr),ali opet to nije to.znači,moram ponešto da promjenim na templateu.Tražio sam malo i po forumima(našim,pošto sam slab sa engleskim),ali nisam baš nešto našao podataka o ovome što me zanima,znači tutorijal za ažuriranje sajta i nešto o tome kako polinkati sve one silne sekcije i kategorije,pošto to meni na prvi pogled izgleda nemoguće.Vjerovatno,nekome ko radi neko vrijeme u joomli ne izgleda tako,ali meni trenutno da.Takođe sam primjetio jednu čudnu stvar.Kada uđem u neke kategorije joomle,ne mogu da sacuvam izmjene niti da uradim bilo šta.Takođe,kada hoću da pišem vijest,nema onog panela sa fontom,debljim slovima,bojom itd.Pojavi mi se samo prazan bijeli kvadrat.
[ doktorrr @ 24.08.2006. 07:59 ] @
Prebrisao sam joomlu sa servera i krenuo ispocetka,znaci ponovo sam je ubacio u htdocs,medjutim sada mi ne dozvoljava da udjem kod koraka 2 kadA trazi ime my sql baze i password.Iako sve ispravno upisujem nema sanse da me pusti.Da li da je ponovo prebrisem pa opet instaliram na server ili ima neko jednostavnije rjesenje?
[ rebbu @ 25.08.2006. 23:54 ] @
Ovaj sajt nije los za Joomla CMS
http://www.webmaster-tips.net/
[ edin.n @ 30.09.2006. 00:45 ] @
Narode, ono sto mene zanima jeste kako da stavim vise vijesti na stranicu...

Takodjer koristim joomlu 1.0.x... Svakako sam pokusavao da to napravim, ali mi se nikako neda:(
AKo ima neko da bi mi mogao pomoci oko ovog problema neka odg ovdje ili na PM, bio bih mu zahvalan...

Peace out:)