[ DDN @ 23.08.2006. 13:36 ] @
Pozdrav Imam problem sa NUniom testom, tj ne mogu da ga pokrenem. Koristim plugin za VS., pisem test u C#-u. Evo objasnjenja: Stavim atribut na klasu [TestFixture], i atribut na metod[Test] koji zelim da testiram. Stavim neki najbanalniji primer i sve fino prodje. Medjutim ako pre te iste metoda deklarisem neke druge pormenjive i metode koje nisu oznacene za testiranje, vec ih samo pozivam iz same test metode onda mi test ne radi vec prijavi gresku "TestFixtureSetUp Failed". Dakle ovo radi: Code: using System; using NUnit.Framework; namespace ClassNunit { /// <summary> /// Summary description for classT. /// </summary> [TestFixture] public class classT { [Test] public void metodT() { Console.WriteLine("hi"); } } } a ovo ne radi: Code: using System; using NUnit.Framework; namespace ClassNunit { /// <summary> /// Summary description for classT. /// </summary> [TestFixture] public class classT { static bool DEBUG = false; static int NUMBER_KEYS_TO_RETURN = 5; private string getStringOrSomething() { some code......... } [Test] public void metodT() { Console.WriteLine("hi"); } } } Ne znam sta gresim, da li mozda postoji neko NUnit pravilo koje ja ne znam, u svakom slucaju pomoc je potrebna. Hvala |