[ HST @ 24.08.2006. 11:21 ] @
Ovako jedno pitanje.
U firmi imamo određen broj mrežnih diskova(NTFS file system). file server je na W2003 R2.
Mene sad intersira da li postoji nekakv software kojim mogu pratiti u obliku nekakvog log fajla koliko i kada je koji korisnik stavio podataka na mrežne diskove.
To mi je potrebno jer mi backup za neki put ici u nebesa(preko 400gb) onda moram kopati tko je koliko podatka stavio i kada.
Računala su sva unutar iste domene,cca 250 korisnika.
[ Shadowed @ 24.08.2006. 21:51 ] @
Zasto im ne bi svima stavio kvote i tako odredio koliko ko moze zauzeti prostora? Desni klik, properties, Quotas.
[ S_tosha @ 25.08.2006. 10:42 ] @
... ili ukljucio auditing...
[ HST @ 27.08.2006. 18:15 ] @
Možes malo pojasniti korištenje tog Audita ako nije problem.
Hvala.
[ S_tosha @ 28.08.2006. 11:06 ] @
Prvo u grupnoj pilisi moras da ukljucis auditing, sto radis na compu na kojem su share-ovani diskovi, ili preko default domain policy, ako imas domen, mada mislim da je bolje da to lokalno odradis na file serverima, a evo i kako:

Start > run > gpedit.msc
u konzoli ides na:
Computer Configuratin > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Audit Policy > dupli klik na Audit object access, pa stikliraj Success, a po potrebi i Failure.

Odes sada na folder (disk) koji hoces da share-ujes, desni klik na njega > Properties > Kartica Security > Advanced > Kartica Auditing > Add , u polje gde ti trazi ime korisnika upisi everyone, pa zatim izaberi sta hoces da ti se loguje (Create files, Create Folders, Delete ...)

Posle ovoga ces u event viewer-u (Start > run > eventvwr) pod security moci da vidis ko sta pise i brise po mreznim diskovima.
Napominjem da se pri npr. kreiranju fajla u Event Viewer-u napravi vise logova, pa ce ti trebati malo "vezbe" da vidis koji logovi su tebi od znacaja!
[ HST @ 29.08.2006. 08:06 ] @
Ok hvala puno.