[ Rona @ 25.08.2006. 08:57 ] @
Pocetnik sam u dizajnu web strana u flash-u.

1. Posto imam instalaciju Sound Forge-a, a ne znam u njemu raditi, moze li mi neko u par crta objasniti kako u njemu isfiltrirati zvuk za moj sajt. Recimo da imam zvucni zapis u Mp3 ili u audio formatu.

2. Mogu li negdje na netu naci manje komplikovan program u kome bi se bolje snalazio?

Hvala
[ stolex @ 25.08.2006. 23:28 ] @
Ako mene pitas soundForge ti je najbolji, a od free Audacity.

Za midi vec moras da komponujes, mislim da su ti tu cubase i cakewalk programi.

Inace mp3 ako ne znas nije free, tako da u audacity-ju neces moci da snimas mp3, a soundforge uglavnom dolazi bez ili sa losim crack-om za mp3 plugin tako da ce ti raditi koliko se secam samo za 21-no snimanje.
[ kelja @ 26.08.2006. 07:07 ] @
Zdravo,
ovo bas i nije flash tema ali 'ajde dobro posredno je vezana za flash;-)
1)Filtriranje zvuka nazalost nije nesto sto se moze objasniti 'u par crta'.Oprezno koriscenje equalizer-a(imas vise vrsta u SF-u),zatim koriscenje noise gate-a,(to je vrlo mocan alat u SF-u),i na kraju krajeva...probas,testiras...nema univerzalnog recepta.E da,ako sam sirovi snimak nije dovoljno kvalitetan,ne ocekuj cuda...to ce ti svaki tonac reci.
Imas ovde podforume koji govore o audio softveru,pa pogledaj malo tamo,sigurno ces dobiti pomoc.

2)Manje komplikovan program od Sound Forge-a je nemoguce naci.Sound forge i jeste najpopularniji alat bas zbog izrazite jednostavnosti(i vrhunskog kvaliteta,u isto vreme)
Uglavom,kad sredis fajlove u flash ih mozes importovati bez problema(mp3-i wav format).
[ Rona @ 30.08.2006. 13:35 ] @
Momci, hvala Vam na brzom odgovoru.

Moj problem je sledeci:
Ne znam skoro nista o zvuku, a web stranu koju radim u Flash-u treba da ubacim zvuk.

Hocu da napravim mali zvucni fajl velicine do 20kb, u trajanju od 5 sekundi. Taj fajl treba da napravim od Mp3 ili audio fajla koji imam na svom kompu.
Kako da to uradim?

SVI PREDLOZI SU DOBRO DOSLI.

POMOZITE, MOLIM VAS!
[ stolex @ 30.08.2006. 13:58 ] @
Pa ne razumem ako imas soundForge kako nisi uspeo da se snadjes za toliko. Evo ti kompletno objasnjenje:
File/open - izaberes i otvoris fajl.
Levim dugmetom misa kliknes na pocetak deonice koju zelis vuces misa i pustis levo dugme na kraju te deonice.
Edit/copy
File/New
Edit/Paste
File/SaveAs
izaberes mp3 u padajucem meniju i eto ti fajla.
Koliko god da je veliki u flashu mozes da odaberes kompresiju na koliko zelis tako da nece fajl da ti bude preveliki.
[ Rona @ 30.08.2006. 14:50 ] @
XBA/\A CTO/\e!

Sta je potrebno znati za pravljenje .mid fileova? Mogu li to raditi u Sound Forgeu?

[ stolex @ 30.08.2006. 14:53 ] @
Citat:
stolex:
Za midi vec moras da komponujes, mislim da su ti tu cubase i cakewalk programi.

Mozda postoje i neki prostiji programi, ali ovi sigurno rade