[ Šeko @ 26.08.2006. 00:10 ] @
Zanima me ovo,nisam uspio nigdje naci,kako da u C u konzolnoj aplikaciji ispise recimo tekst "dobar dan" u nekoj boji |
[ Šeko @ 26.08.2006. 00:10 ] @
[ VRider @ 26.08.2006. 00:48 ] @
[ Tiristor @ 26.08.2006. 15:26 ] @
Evo ti moj kod koji sam ja radio za loto prosle godine. Nisam siguran da li boji i slova ali boji pozadinu. Prekopiraj ga u C pa vidi.
Code: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <graphics.h> main () { int a[7],i,j,n,c; int mode,driver=DETECT; initgraph (&driver,&mode,"\\tc\\bgi"); setbkcolor (BLUE); for ( ; ; ) { printf ("\n\n\n\n\n\n\t Unesite broj kombinacija: "); scanf ("%d",&n); if (n<=0) { printf ("\nUneli ste pogresan broj!"); break; } for (i=1;i<=n;i++) { printf ("\n\n%d. kombinacija je: ",i); for (j=0;j<7;j++) a[j]=rand()/((double)RAND_MAX+1)*40; for (j=0;j<=6;j++) { for (c=j+1;c<7;c++) if (a[j]==a[c] || a[j]==0) { a[j]=rand ()/((double)RAND_MAX+1)*40; c--; continue; } printf (" %d",a[j]); } } } } Po kodu bi rekao da izgleda nece bojiti slova vec samo pozadinu. Ti probaj pa javi. [ Tiristor @ 26.08.2006. 15:30 ] @
Inace program je za biranje kombinacije za loto. Bira slucajno 7 brojeva, samo nisam stavio da ih ispisuje po redu, vec ih samo ispisuje onako kako izbaci koji broj.
[ darkon @ 26.08.2006. 17:41 ] @
Pogledaj kako je to uradio kolega Predrag Damnjanović u srpskom rečniku za Linux.
Skini fajl sr.c. [ Šeko @ 26.08.2006. 22:31 ] @
Thanx,zanimam ovi koji razumiju C,kolko vam je trebalo(vremena) da savladate C
[ fantomas86 @ 05.09.2006. 16:07 ] @
Uvek mozes bolje...
![]() [ Tiristor @ 05.09.2006. 16:19 ] @
Je li i mene podrazumevas da poznajem C. :)
[ mulaz @ 05.09.2006. 17:08 ] @
Citat: Šeko: Thanx,zanimam ovi koji razumiju C,kolko vam je trebalo(vremena) da savladate C hehe.. jos savladjujem :) inace, ako hoces lepo sve da ti izgelda mozes i sa ncurses, a imas i boje i moes da odredjujes poziciju teksta [ SuPeR_MaSteR @ 09.09.2006. 17:43 ] @
Mozes to uraditi i jednostavnije (bez ukljucivanja graphics.h headera)
Code: #include<stdio.h> #include<conio.h> int main(void) { textcolor(GREEN); cprintf("Tekst ispisan u zelenoj boji\n\r"); textcolor(BLUE); cprintf("Tekst ispisan u plavoj boji\n\r"); return 0; } Funkcija textcolor sadrzi 16 osnovnih boja. Samo obrati paznju kada koristis cprintf (ili cputs), da kada upises kod za novi red ('\n') funkcija te nece postaviti na pocetak novog reda tako da trebas dopisati i '\r' (Carriage Return) Poz! [ xeron @ 11.09.2006. 14:23 ] @
Evo funkcija za promjenu boje
ukljuci windows.h Code: // Funkcija za promjenu boje void PromjeniBoju(int boja){ HANDLE Konzola = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE); SetConsoleTextAttribute(Konzola, boja); } Evo primjer koristenja funkcije Code: #include <stdio.h> #include <windows.h> // Funkcija za promjenu boje void PromjeniBoju(int boja){ HANDLE Konzola = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE); SetConsoleTextAttribute(Konzola, boja); } main() { PromjeniBoju(12); printf("Boja\n"); system("pause"); return 0; } [ Tiristor @ 11.09.2006. 14:55 ] @
xeron Šeko verovatno koristi obican C, tako da verovatno nema biblioteku windows.h. Verovatno sam rec verovatno napisao vise puta nego sto treba. :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|