[ BGoran @ 26.08.2006. 01:22 ] @
Stvarno ne znam gdje da postavim pitanje, pa sam doso ovde, jer mi je najlogicnije.
Max. broj karaktera koji moze stati u address bar IE-a je 2080-ak ili tako nesto. Jel moguce to prosirit?
Konkretno me zanima sljedece:
Saljem poruku iz svog programa, preko jednog sajta koji nudi slanje mail poruka. To radim preko IE-a, i ovako izgleda slanje gotove poruke:
mail-maniac.com/[email protected]&[email protected]&fromname=Youra%20name&subject=Subjecta%20line&goto=http://www.mail-maniac.com&message=text poruke

E sad..Ovde moze da stane samo 2-3KB texta, zato jer IE address bar ne podrzava vise. Kad neko npr. meni salje mail od
30KB, ja dobijem samo ono sto stane u IE address bar a to je jadnih 2-3KB. O web programiranju ne znam nista, a cuo sam da bi se
koristenjem method="post" (nemam pojma kako) ili koristenjem cookia(takodje ne znam) ovo moglo prosiriti.
Pa eto..ko zna svaka mu cast..nek odgovori sto prije.
[ Nemanja Avramović @ 26.08.2006. 01:46 ] @
Sama GET metoda ne dozvoljava više od par KB podataka da se prenese u parametrima, tako da proširivanjem broja karaktera u polju za adresu nećeš ništa dobiti. Ako taj drugi sajt podržava POST metodu kod uzimanja parametara (ta njihova skripta) onda samo method="get" promeniš na method="post"
[ BGoran @ 26.08.2006. 11:04 ] @
Pa kako da to uradim? Daj mi neki primjer.
[ misk0 @ 26.08.2006. 19:01 ] @
umjesto
Code:
<form method="GET"... >

namjestis

Code:
<form method="POST"...>

naravno, u tvom html fajlu, odakle saljes to.
[ erno @ 26.08.2006. 20:19 ] @
file.htm

<form action="salji_mail.php" method="post">
<textarea name="tekst">
...

salji_mail.php

<?php

$tekst = $_POST["tekst"];

dalje znas...

?>

poz