[ amadeuss @ 27.08.2006. 19:42 ] @
Naime,antivirus NOD32 mi je pobrisao .exe fajlove svih programa kod kojih je nasao virus.
Znaci, programi su i dalje instalirani ,samo fali .exe fajl za svaki od njih.
Da li se mogu pokrenuti, ili da ih sve ponovo instaliram ?

[ Milan Gligorijevic @ 27.08.2006. 19:47 ] @
:)
Moras nabaviti i .exe fajl, bez njega kao ni da nemas instalirane programe. Da li ces .exe fajl kopirati sa nekog drugog racunara ili ici na ponovnu instalaciju to je tvoja stvar, ali bez .exe fajla se ne moze!
[ amadeuss @ 27.08.2006. 19:51 ] @
OK , hvala na odgovoru ,sad jedino kad bih mogao da dodjem do tih obrisanih fajlova,pa da ih ocistim opcijom clean.Moze li se doci do tih obrisanih fajlova kod NOD32 ?

[ Milan Gligorijevic @ 27.08.2006. 20:35 ] @
Moze se doci do obrisanih fajlova ali ti necu reci kako :)
NOD32 ih je obrisao zato sto su bili zarazeni, moras nabaviti nove .exe fajlove.
Ja bih ti preporucio da uradis instalaciju windows i budes siguran da nemas virusa, jer imak je NOD32 svasta obrisao.
[ Shadowed @ 27.08.2006. 21:13 ] @
Citat:
mmwc: ...ali bez .exe fajla se ne moze!

Ma, moze, al' nije vredno truda ;).
[ Milan Gligorijevic @ 27.08.2006. 21:18 ] @
Ako ti nije problem da li bi objasnio? Verujem da zanima jos nekog, ja sam uvek spreman nesto novo da naucim. Verovatno je za svaki program drugacije ili mozda postoji neka standardna procedura?
[ Shadowed @ 27.08.2006. 21:20 ] @
Ne, sorry...
[ vaske71 @ 27.08.2006. 22:20 ] @
Na zalost ne postoji kada se obrise exe fajl, program je neupotrebljiv !!!
[ SlobaBgd @ 27.08.2006. 22:41 ] @
Citat:
Shadowed: Ma, moze, al' nije vredno truda ;).

'Ajde, akademske rasprave radi! Ipak je ovo najbolji tech forum!
[ MaxC @ 28.08.2006. 01:21 ] @
Evo mog iskustva sa KAV-om i parite.b virusom : pomenuta napast je zarazila sve exe fajlove na racunaru i KAV je uspio sve da ih "ocisti". Medjutim, neki od tih programa su htjeli da rade a neki nisu - razlog za to je vjerovatno neki unutrasnji kontrolni mehanizam unutar exe fajlova (tipa crc ili md5 ili ...) koji provjerava sopstveni integritet - ako otkrije da je fajl modifikovan program odbija da se pokrene i izbacuje poruku tipa "file corrupted" ili nesto slicno.
Zbog toga se ovako nesto ne isplati i nije vrijedno truda.
Reinstaliraj windows (formatiraj sistemsku particiju) - sve ostalo je samo polovicno rjesenje.
[ amadeuss @ 28.08.2006. 06:49 ] @
Da,to je najbolje resenje.

Da li se mozda moze nekako videti od kojih fajlova se sastoje instalacioni .exe fajlovi tih programa, i onda odatle izvuci neophodni .exe? Neko bi to vec verovatno savetovao kada bi moglo,al eto ,da pitam...

[Ovu poruku je menjao amadeuss dana 28.08.2006. u 09:30 GMT+1]
[ Nenad Vranjanac @ 28.08.2006. 16:35 ] @
posle takvog haosa ti programi nikad nece raditi kako treba.
odvoj dva sata, sacuvaj sva dokumenta formatiraj kompletno c: i reinstaliraj win i programe
[ amadeuss @ 28.08.2006. 18:11 ] @
Uradicu to ,naravno,samo me interesuje da li moze ovo sto sam pitao.

[ Goran Mijailovic @ 28.08.2006. 18:40 ] @
Prakticno ne moze, teoretski mozda.

[ vaske71 @ 28.08.2006. 18:48 ] @
Definitivno ne !!! osim ako znas tacno napamet sve fajlove koji su bili i sta je u njima pa ih ujedinis i od njih napravis EXE !!!
Bar tako mislim !!!
[ Shadowed @ 28.08.2006. 19:10 ] @
bah... preimenujete notepad.exe u notepad.bla i onda u konzoli kocuajte start notepad.bla. Nema .exe fajla a radi...

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 30.08.2006. u 10:46 GMT+1]
[ buljko @ 28.08.2006. 20:16 ] @
Citat:
amadeuss: Da li se mozda moze nekako videti od kojih fajlova se sastoje instalacioni .exe fajlovi tih programa, i onda odatle izvuci neophodni .exe? Neko bi to vec verovatno savetovao kada bi moglo,al eto ,da pitam...

Izvrsni (.exe) fajl je sam za sebe i ne sastoji se od komponenti! Instalacioni (.exe) fajl je, obicno, arhiva i moze se raspakovati sa svim instalacionim fajlovima. Kazem, obicno, jer nije pravilo! Spisak potrebnih fajlova za rad moze se videti iz setup.ini i drugih .ini fajlova ali, ako su obrisani od strane AV programa, ne vidim vaznost toga sto ce neko znati od cega se folder sastoji pogotovu sto su ti .ini fajlovi deo instalacionog a ne instalisanog foldera! Ako vec imate sve instalacione fajlove, instalirajte software ponovo!

PS. Vrstu fajla karakterise i njegov header a ne samo ekstenzija tako da je u velikoj vecini slucajeva (ako se pravilno startuje) nebitna ekstenzija.
[ Goran Mijailovic @ 30.08.2006. 09:47 ] @
Citat:
Shadowed: bah... preimenujete notepad.exe u notepad.bla i onda u konzoli kocuajte start notepad.bla. Nema .exe fajla a radi...

Ja sam mislio bice reci o .dll-ovima :)
[ Shadowed @ 30.08.2006. 13:25 ] @
ok, mozes i da promenis ekstenziju u .dll i uradis isto :).

Ma, stvar je trivijalna i osigledna, i zato nisam ni hteo da kazem kad ljudi nece da razmisle.
[ SlobaBgd @ 30.08.2006. 20:57 ] @
Citat:
Shadowed: ok, mozes i da promenis ekstenziju u .dll i uradis isto :).

Ma, stvar je trivijalna i osigledna, i zato nisam ni hteo da kazem kad ljudi nece da razmisle.

Cek, cek, je l' se to odnosi na:

Citat:
Citat:
mmwc: ...ali bez .exe fajla se ne moze!

Ma, moze, al' nije vredno truda ;).

Onda nije bez exe fajla, samo si mu promenio ekstenziju. To nije isto!

[ Milan Gligorijevic @ 31.08.2006. 09:50 ] @
Tako sam i ja mislio. Kada je .exe fajl obrisan (kao sto je autor teme naglasio), a ne kada mu se promeni ekstenzija.
[ Shadowed @ 31.08.2006. 16:29 ] @
Pa.. ja sam samo odgovorio na ono sto sam citirao, tako kako je citirano. Nista manje i nista vise od toga.
Ja jesam znao sta ti mislis, ;), ali sam takodje znao i da neces pazljivo citati ono sto sam citirao i napisao. Mala igra reci, nista vise :).

Ako je fajl obrisan, jedini nacin je da napravis novi isti takav ili veoma slican, najlakse kopiranjem postojeceg.
[ SlobaBgd @ 31.08.2006. 21:32 ] @
Znaci, ne moze.

[Shadowed: obrisan nepotreban citat.]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 01.09.2006. u 00:49 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 31.08.2006. 22:24 ] @
Znaci i Shadowed i ja smo upravu
Sledeci put cu vise obrati paznju na citat
[ Goran Mijailovic @ 31.08.2006. 23:19 ] @
Citat:
Ako je fajl obrisan, jedini nacin je da napravis novi isti takav ili veoma slican

Zapravo sam ja na ovo mislio, caskom sednes i napises novi exe fajl u nekom pogodnom programskom jeziku :)
Taj exe posle otvara potrebne mu dll fajlove :) a mozda ipak samo instalirati program nanovo :)
[ Shadowed @ 31.08.2006. 23:51 ] @
Svakako.
Medjutim i pitanje je smesno, ne moze se pokrenuti program kojem nedostaje .exe fajl jer takav program ne postoji. Ako nedostaje .exe nedostaje - program. Svi ostali fajlovi su pomocni.