[ vektor @ 27.08.2006. 20:21 ] @
| U event viewer-u mi odskora prijavljuje ovako:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisc0\D
Source:disc
Event id:11
Imam plocu sa nfs4 chip setom nVidia
Moze neki uput na to zasto se pojavljuje ova greska i da li bi reinstalacija
drajvera za hard disk pomogla?
U device menager-u pod non plug and play drivers nemam vise u listi PCIIde i Simple hard disk controlerr u listi.
Da nije do toga?
Unapred hvala na pomoci. |
[ _SONE_ @ 27.08.2006. 20:44 ] @
Pa probaj prvo da reinstaliras drivere od Maticne ploce.Koji HDD ima ATA ili SATA?
[ vektor @ 27.08.2006. 23:03 ] @
Imam SATA HDD. Kada reinstaliram drajvere HDD-a da idem na uninstall pa kada windows pronadje "novi" hardver na instal?
Kada sam ubacio instalacioni disk od maticne prijavljuje da su svi drajveri vec instalirani sa tog diska.
Sada mi se dva puta pojavio plavi ekran smrti,comp se restartovao i posle toga nema vise ono za gresku da prijavi u pregledacu dogadjaja.
Nemam pojma sta se ovde desava.Jedina skorasnja hardverska izmena na kompu je ubacivanje 512Mb memorije mada to treba da ga poboljsa a ne poremeti.
AMD Sempron 2800+
GA-K8NE
1024Mb RAM
nfs4 nVidia
[ Miroslav Cvejić @ 27.08.2006. 23:14 ] @
Ili memorija ne radi (ili se kolje sa postojećim modulom) ili ti disk otkazuje.
Skini sa neta 6.86 drajvere za NF4 i probaj njih da instaliraš pošto testiraš disk i memoriju adekvatnim programom (powermax, wdd, šta već i memtest ili goldmem).
E sad, na W2k3 Serveru se slično dešavalo, ali je problem bio u samom Windowsu, pa je SP1 to rešio.
[ vektor @ 28.08.2006. 01:12 ] @
Ti drajveri bi trebalo da rade i na chip setu nVidia 4-4X? Ja imam taj na ploci. Drajveri 6.86 su univerzalni ili ne?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.