[ someone_bl @ 30.08.2006. 11:44 ] @
| Situacija je sledeca:
Domen 40 racunara, Windows 2003 Server, sa svim pripadajucim servisima DHCP, DNS... Sada imam potrebu da zamijenim domen kontroler odnosno da ga potpuno fizicki uklonim iz te mreze, a da ona ostane 100% funkcionalna... Ideja je sledeca:
Podignem jos jedan domen kontroler, odradim na njemu Operation Master Role Assignments (OMRA). Stari DC potpuno uklonim iz mreze. Po dokumentciji ovo bi trebalo da radi, mada ja sa nesto skeptican... Da li je neko imao slicnih iskustava i kakvi su komentari ?
|
[ Brutalno dobro @ 31.08.2006. 08:50 ] @
Podignes novi DC, izmigriras svih 5 rola.... depromovises stari... (naravno i prebacis sve service, koje si terao na starom DHCP, DNS... what ever..).. Preusmeris sve klijente na novi DC... kroz GPO ili fizicki im uneses IP novog DC.. i to bi bilo to.. mozda sam nesto preskocio...
[ andre2000 @ 31.08.2006. 10:59 ] @
Samo jedna ispravka: nema šta da preusmeravaš klijente na novi DC, ako im je DNS automatski preko dhcp-a, sve će da radi ko zmaj.
[ Brutalno dobro @ 05.09.2006. 12:05 ] @
- ispravljam se... ako postoje klijenti sa fiksnim IP addressama.... njima uneses ip novog DNS, WINS... itd..
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.