Citat:
str8yu:Trziste je malo i siromasno a pravih trening centara nema
a sisten sam/guli do besvesti ja vrlo trnovit put do uspeha a neki dobar cilj postici je tesko.
Pa pazi, moja procena je da posle dve godine on-hands iskustva ti mozes da odes u Budimpestu i polozis za basis konsultanta. Drugo, takav kurs kakav bi ti hteo (ako sam dobro razumeo) ne postoji. Nema treninga gde ti uzimas 'zive' probleme i resavas ih uz tutora. Ja sam slusao deo basis kursa, to je bilo ono sto primenjujem i dalje (doduse neke stvari su manje, neke vise primenjive), niko mi nije rekao ako ti treba mesto troska naci ces ga u bseg tabeli, ali bseg je stuktura ne mozes da koristis join... Ne znam sto komplikujes zivot sebi, ABAP je takav jezik, generalno nezgodan, makar deceniju zastareliji od sada nekih jezika. Ali sta imas od kuknjave, tesko da ce se te stvari menjati tempom koji bi programeri zeleli?
I ja sam imao ideju da je sap forum odlicna stvar, ali na ovom trzistu beskorisna. Zamisli postove tamo. Iz svake oblasti imao bi 50% ljudi koji bi postavljali neka pitanja na koja ili ne bi imalo vremena da se odgovori, ili bi bila glupa za odgovaranje, 40% bi se bavilo nekim beskorisnim raspravama tipa Navision VS SAP i sl. Sto je najgore, ti pominjes deo koji inace je najbolje podrzan na forumima i sl, mnogo je teze naci informacije za FI/CO/MM/SD.