[ Barboza @ 31.08.2006. 02:05 ] @
ajde da pitam pre nego sto probam,

2 PCa je moguce spojiti preko USB porta, kablom koji je za to predvidjen?
Da li takva veza ima slicnosti sa LANom?
Da li moze da se pristupa drajvovima kao u LAN-u i da li moze da se deli internet konekcija?
(Ako je uopste moguce) Koliko su Win98 i WinXP prilagodjeni celoj ideji?

Konkretno, desktop masina je vezana na kablovski net. Laptop bi vezao USBom na desktop. Cilj je funkcionalan i pouzdan sistem koji bi na ovaj nacin koristio po potrebi.
[ LeonS @ 03.09.2006. 17:18 ] @
sad dal ce radit usb nisam nikad probao . .. al trebao bi . .. . al zas jednostavno ne kupis par metara crossover kabla .. . nije skupo. .. .vjeruj mi . . .kod nas u zagrebu 10 tog kabla kosta kolko i 3 pive . .. :) . . .tak da. . . nije skupo . . .uzmi tak kabel . .. is seraj konekciju na jednom . .. spoji .. . i sad . .. moguce da ti automatski prepozna a mozda ces trebati dodjelivati . .ip adrese . .. u lan konekciji na kompjutoru koji je spojen na net otvori tcp/ip postavke . .. prvpm dodjeli ip: 192.168.0.1 a drugom kompjutoru 19.168.0.2 . .. . kod drugok kompjutora pod default gateway upisi ip adresu od prvog .. .sve snimi . . . i da pogasi . .. firewalle jker ce ti stvarat problme ili prouci kka njih da sredis .. .posebno ak imas zone alarm pa taj ce te napatit da pusti ovog drugogk na net . .. al ne smijes zaboravit kod konekcije kojom se spajas na net da odes na propertis advanced i stavis kvacicu na internet connection sharing i to bi trebalo biti to . . .smao kazem ne znam ka kce se win98 i xp ponasati . . .. ovo provjereno radi na xp i xp . ..

sretno
[ Barboza @ 04.09.2006. 23:36 ] @
Da ok

Ali sta ako nemam LAN? Ili ga koristim za izlaz na net?

Mene bas taj USB zanima...
[ corrupt @ 15.09.2006. 09:54 ] @
Radice ti mreza normalno samo ce biti ogranicena na USB brzinu... tj. u zavisnosti koji USB standar imas 1.1 ili 2.0. Probao sam i radi OK. Moras da trazis kad kupujes kabl, znaci USB kabl za povezivanje dva racunara na kome su obrnuti pinovi... uostalom taj koji prodaje te kablove znace to...

Pozdrav,
Corrupt