[ stex @ 02.09.2006. 01:03 ] @
| Umesto apache 1.3.x instalirao sam apache2 2.2.x. Takodje sam umesto php 4 stavio php 5 i sve to preko
tgz paketa (jer koristim slackware). E sad, to mi sve radi ali sad nemam vezu izmedju php 5 i mysql. Na
www.php.net sajtu sam nasao da od petice veza izmedju php-a i mysql nije podesena po defaultu nego treba
podesiti prilikom instalacije php "./configure --with-mysql=/path/to/MySQL". Kako ja to da uradim ako sam php 5
instalirao preko tgz paketa?
tgz pakete sam skinuo sa http://www.linuxpackages.net/ da se ne bih puno zezao pa me interesuje da li ipak
moram da skinem php source ili moze i sad nesto da se uradi?
|
[ dmc @ 02.09.2006. 03:31 ] @
Probaj sa phpinfo(); funkcijom da vidis da li ti taj kompajlirani .tgz php paket podrzava mysql .... Ako na sajtu linuxpackages nema paket sa imenom nesto kao php-mysql ili apache-mysql (to ti je u stvari mysql plugin za php iskompajliran kao shared ) .. onda moras da prekompajliras iz sorsa... ako ti phpinfo da potvrdu da imas mysql, onda je u pitanju samo neko podesavanje mysql-a i php-a (mada iskreno ne secam se za php i mysql dal ima nesto da se steluje .....(mislim po pitanju veze jednog sa drugim)....
[ stex @ 02.09.2006. 09:14 ] @
Izgleda da nije, jer kad ukucam "$>php -m", u sekciji "PHP modules" nema mysql.
>Ako na sajtu linuxpackages nema paket sa imenom nesto kao php-mysql ili apache-
>mysql
Vec sam pokusao da nadjem tako nesto. Izgleda da cu ipak morati da skinem php sors :(
[ Jbyn4e @ 02.09.2006. 09:47 ] @
Ja se izvinjavam, ali nikad nisam koristio slackware, ali kod ostalih distribucija je tgz paket isto sto i tar.gz, tj. kompresovani source... kako se to instalira na slack-u? Misllim, kad skinem tgz , onda moram da ga raspakujem i onda imam configure.... koja je razlika kod slack-a?
[ niceness @ 02.09.2006. 10:44 ] @
tgz i jeste tar.gz (tj. tar arhiva kompresovana sa gzip-om ), ali se u njoj ne nalazi source vec kompajlirani program, spreman za instalaciju.
Slackbook - poglavlje 18
[ mulaz @ 02.09.2006. 16:05 ] @
@stex
ne znam dal si primetio ali svi paketici na linuxpackages.net imaju jos jedan append ka verzii
znaci php 4.4.0 se zove php-4.4.0-#xyz.tgz
taj xyz je obicno 'nadiimak' odnosno skracenica nadimka coveka koji je to napravio.
e sad, kad hoces da uklopis apache, php, i mysql, preporucivo je da uzmes sva tri paketa od istog coveka (ista tri slova na kraju) i po mom iskustvu 95% sanse ima da radi sve zajedno bez nekog posebnog podesavanja (out of the box ;))
@Jbyn4e
slack .tgz je obican tar.gz, sa full patkom upisanih za sve fajlove. U paketicu je jos install skripta, koja se pokrene nakon razpakiranja, koja sredi sve ostale stvari 8dodavanje usera, chmodanje, ovo ono, sta god treba :)
[ stex @ 02.09.2006. 17:36 ] @
Problem resen kompajliranjem iz sorsa sa opcijom za podrsku apache2 i mysql.
@Ja se izvinjavam, ali nikad nisam koristio slackware, ali kod ostalih distribucija je tgz paket
Pakete za slackware sa tgz instaliras
Code:
installpkg ime_paketa.tgz
i to je to.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.