[ stex @ 04.09.2006. 13:20 ] @
Treba mi pomoc oko ovog, poludecu vise. index.html Code: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Proba</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <SCRIPT> var request = makeObject(); function makeObject(){ var x; var browser = navigator.appName; if(browser == "Microsoft Internet Explorer"){ x = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); }else{ x = new XMLHttpRequest(); } return x; } function pretraga(naziv){ request.open('get', 'select_load.php?naziv=' + document.form1.naziv.value); request.onreadystatechange = parseInfo1; request.send(''); } function parseInfo1(){ if(request.readyState == 1){ document.getElementById('div_proba').innerHTML = 'Ucitavam...'; } if(request.readyState == 4){ var answer = request.responseText; document.getElementById('div_proba').innerHTML = answer; } } </SCRIPT> </head> <body> <form name="form1" method="post" action="" target="NEW"> <input type="text" name="naziv" onKeyUp="pretraga()"> <br> <div id="div_proba"></div> </form> </body> </html> select_load.php Code: <?php foreach ($HTTP_GET_VARS as $kljuc => $vrednost) { $forma[$kljuc] = $vrednost; } foreach ($HTTP_POST_VARS as $kljuc => $vrednost) { $forma[$kljuc] = $vrednost; } $sql = 'SELECT * FROM proba WHERE naziv LIKE "%'.$forma["naziv"].'%"'; mysql_connect("localhost","username","password"); mysql_select_db("proba"); $PD = mysql_query($sql); for ($i = 0; $i<mysql_num_rows($PD); $i++) { echo mysql_result($PD,$i,1) . "<br>"; } mysql_free_result($PD); ?> mysql Code: CREATE TABLE `proba` ( `sifra` int(5) NOT NULL auto_increment, `naziv` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`sifra`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=9 ; INSERT INTO `proba` VALUES (1, 'ПЕРА'); INSERT INTO `proba` VALUES (2, 'СТЕВА'); INSERT INTO `proba` VALUES (3, 'МИЛАН'); INSERT INTO `proba` VALUES (4, 'ЛАЗА'); INSERT INTO `proba` VALUES (5, 'МИРЈАНА'); INSERT INTO `proba` VALUES (6, 'МИЛОРАД'); INSERT INTO `proba` VALUES (7, 'ИВАН'); INSERT INTO `proba` VALUES (8, 'ИГОР'); Probajte da ukucate neki tekst (velikim slovima, cirilica). Ne mogu vise da shvatim zasto mi umesto cirilice daje ?????. Da li neko moze da mi ispravi ovo da radi jer sam vec zreo za ludnicu :) |