[ wlada88 @ 04.09.2006. 22:19 ] @
Neki ljudi su mi rekli da nije dobro stalno formatirati particije. Medjutim, meni se veoma cesto nagomila veliki broj fajlova koje zelim trajno da izbrisem i oslobodim particiju. To uglavnom cinim pri reinstalaciji windows-a. Interesuje me da li je to jedini nacin da se uklone ti fajlovi, da li je uopste dobar za hardver racunara, i da li postoji neki program koji to bolje ovavlja?
[ djalfirevic @ 05.09.2006. 08:09 ] @
Slobodno to mozes da radis.

Mozda ne bi bilo lose da ne koristis Windows-ovu format opciju, vec da instaliras Partition Magic. Ipak je on specijalizovan za tako nesto.

Pozdrav.
[ lord Vader @ 05.09.2006. 23:08 ] @
Citat:
Neki ljudi su mi rekli da nije dobro stalno formatirati particije.

Neki ljudi nemaju pojma. Tada hard ne radi ništa za šta nije napravljen. Kopirao filmove il formatirao, isto ti je.
[ totovic @ 06.09.2006. 17:57 ] @
Apsolutno je bezbedno.
[ X Files @ 06.09.2006. 18:30 ] @
Takodje, treba da znas da formatizovanje *nije* druga reč za *brisanje* podataka.

Formatizovanje diska je nesto sasvim drugo, a 'nestanak' podataka prilikom
formatizovanja je samo jedan od efekata koji proizilaze iz tog procesa. Da ne pominjem
da je nakon formatizovanja obicno moguce spasiti 100% podataka koji su bili na disku.

[ tigar-21 @ 07.09.2006. 00:28 ] @
"O&O SafeErase" je jako lak program za koristenje i brisanje podataka,kad ih on obrise niko ih vise ne moze vratit,sa njim se moze formatirat Disk (traje malo duze i brise sve Diskove koji su na Komp. tako ako imas npr. C i D a sistem ti je naravno na C on ce obrisat i kompletan D) tako da ti ostane samo Bot sektor,
koristan program ali nije besplatan.
[ wlada88 @ 08.09.2006. 21:43 ] @
Hvala svima na pomoci! Ovde je bilo dosta korisnih informacija.