[ Bojan Kopanja @ 05.09.2006. 12:20 ] @
Pozdrav ljudi! Imam jedno pitanjce u vezi Postgres-a.

Do sada sam sto se baza tice koristio Access, MySQL, Firebird i jos neke sitnije koje nisu vredne pomena, ali sam se sada odlucio na isprobavanje i ove baze o kojoj sam do sada cuo samo hvalospeve .

Moje pitanje je u stvari vezano za pgAdmin. Interesuje me kako da vidim tabele unutar baze u njemu? Kada odradim upit za kreiranje tabele tabela se napravi i ja mogu dalje da izvrsavam upite nad njom, ali mi se ta tabela nigde ne prikazuje sa leve strane...

U svim bazama do sada sam imao neki alat koji mi je to omogucavao ( Access je sam po sebi takav, MySQL ima phpMyAdmin itd. ) tako da verujem da i pgAdmin to isto moze samo da ja ne znam kako... Gledao sam i helpove koji su dosli uz PostgreSQL a takodje sam skinuo i onu dokumentaciju od ~12mb, ali ni tamo nisam nasao nista narocito posto nisam video da se igde objasnjava sam pgAdmin.

Nije da mi je ovo neki problem, ali mi je jednostavno previse naporno da pravim baze iz SQL-a, a ne daj boze da moram i da im menjam strukturu nekada ... Jednostavno mora da moze sve to da se odradi i vizuelno .

Unapred hvala na odgovoru i podrsci novom Posgres-ovcu ...
[ Jbyn4e @ 05.09.2006. 12:30 ] @
Cekaj, sta ti nije jasno, ne shvatam....:
http://www.pgadmin.org/images/screenshots/pgadmin3_win32.png (ovo je za windoze, ja lepo vidim da tu ima databases.. pa naziv baze i sve sto je pod njom...)
i ostalo na http://www.pgadmin.org/

[ Bojan Kopanja @ 05.09.2006. 12:32 ] @
Hvala puno, sad sam nasao ... Nisam ni sanjao da je tako "zavuceno" . Jos se malo privikavam na sve ovo .