[ Grozzzni @ 06.09.2006. 07:11 ] @
Pozdrav svima. Imam lap top MSI i integrisanu wireless karticu. Nisam mnogo istrazivao marku,ali to je ona sto se dobija po defaultu u msi laptopovima.Inace u device manageru pise 802.11b MiniPCI Wireless Network Adapter,koji radi prilicno solidno,mada sam iskusio da je prilicno 'slaba' u odnosu na integrisanu wireless karticu na hp-ovom lap topu. Nabavio sam D-link ovu karticu (DWL-G650) i prilicno se iznenadio,tj frapirao. Nisam pocetnik u wirelessu,znam dosta toga,imam enkriptovanu mrezu, nista posebno WEP sa 5 Ascii kljucem,sve sam uredno podesio,sve mi je kristalno jasno sto se podesavanja tice,al gle cuda,tamo gde mi je signal sa integrisanom karticom excellent, sa ovom je jedva low. Radi se o ad-hoc mrezi, koju sam postavio prvenstveno radi internet sharing-a na lap topu. Kartica koja je integrisana, ocas posla se nakaci i dobije adresu od DHCP servera, dok se ova D-linkova muci muci muci...i jedva dobije Ip adresu (ako ima srece) da bi je posle par sekundi izgubila, tj celu mrezu srusi. Pokusao sam i sa zero configuration-om, ali opet isto. Da li je moguce da je ova kartica (DWL-G650) toliki krs,ili sam ja precenio svoje poznavanje wireless mreza, i napravio neki propust? Zeleo bih jos samo da dodam, da kartice rade na istom kanalu (kanal br 1) u ad-hoc mrezi. Toliko od mene, ukoliko neko zna vise karakteristike za ovu karticu,bio bih mu zahvalan:) Hvala! |