[ IDE @ 06.09.2006. 08:54 ] @
imam jedan pocetnicki i glupi problem... ali ja ga ne znam rijesiti. poceo sam raditi u php-u, i napisao najjednostavniji skript: prvi.php: <?php echo "ime: $ime"; echo "prezime: $prezime"; echo "godina: $godine"; ?> i html stranicu proba.html: <HTML> <HEAD> <TITLE> Proba </TITLE> </HEAD> <BODY> <FORM METHOD="POST" ACTION="prvi.php"> <BR> <BR>ime: <INPUT TYPE="text" NAME="ime"> <BR> <BR>prezime: <INPUT TYPE="text" NAME="prezime"> <BR> <BR>godina: <INPUT TYPE="text" NAME="godine"> <BR> <BR> <INPUT TYPE="submit" value="posalji"> </FORM> </BODY> </HTML> Koristim IIS. Oba fajla smjestim u "c:\inetpub\wwwroot" folder, otvorim browser i otvorim fajl "proba.html", upisem neko ime,prezime i godine i kliknem na submit dugme e tu se , pri pokusaju izvrsavanja onog skripta, ispise sljedece upozorenje: Notice: Undefined variable: ime in c:\inetpub\wwwroot\prvi.php on line 2 ime: Notice: Undefined variable: prezime in c:\inetpub\wwwroot\prvi.php on line 3 prezime: Notice: Undefined variable: godine in c:\inetpub\wwwroot\prvi.php on line 4 godina: u cemu je ovdje problem...? |