[ 0x01 @ 06.09.2006. 12:03 ] @
Naisao sam na jedan problem koji ne mogu da resim, izGooglao sam sve i nikako

imam aplikaciju koja je zapakovana u JAR file i tokom rada treba da izmeni jedan XML fajl koji se takodje nalazi zapakovan u JAR arhivi.

Citanje sadrzaja XML fajla nije problem nije problem

Code:
InputStream in = this.getClass().getResourceAsStream("/sitelist.xml");

radi svoj posao. Problem je kako da kada zavrsim sa izmenom DOM dokumenta ja ponovo upisem sve to u fajl sitelist.xml koji se nalazi u JAR arhivi.

Pokusavao sam nesto sa java.util.jar paketom ali se nisam snasao.
[ NikolaVeber @ 06.09.2006. 14:31 ] @
Napisi dokle si stigao i gde si zapeo sa java.util.jar.
[ 0x01 @ 07.09.2006. 16:45 ] @
Resio sam problem tako sto sam shvatio da se problem ne moze resiti na nacin na koji sam mu u startu pristupio.

Nije moguce editovati pojedinacne fajlove u Jar arhivi vec je potrebno da se napravi nova JAR arhiva i da se iz stare iskopiraju svi fajlovi u novu ( osim onog koji zelimo da menjamo ) i da se na kraju doda izmenjeni fajl. Kada se to odradi stara JAR arhiva se brise a nova se preimenuje u staru i to je to. Ovakav pristup je posledica toga sto JAR arhiva nije klasican fajl kome se pristupa u RandomAccess maniru. Ovo poslednje je i problem jer nije moguce izbrisati JAR fajl koji je u toku izvrsavanja, sto je i logicno.

Problem sam resio tako sto sam XML fajl izvadio iz JAR arhive i stavio ga u isti folder sa izvrsnim JAR-om.

Ovde sam nasao kompletno resenje
http://www.developer.com/java/ent/article.php/607931