[ manix @ 07.09.2006. 12:45 ] @
Pre neki dan sam instalira taj novi Flash Player i gle cuda...

Sve flash fajove, od verzije 5-8, cita odlicno u player-u ali kada ih otvorim u html stranici oni jednostavno nece da se ucitaju, stoji samo crni okvir velicine flash fajla, na desni klik ima samo movie not loaded... i About. HTML ne ucitav fajl... isti taj html super radi na racunarima koji imaju FP 8 ili mladji. E, malo sam brljo po internetu i shvatio da se, otprilike, explorer sa odrdjenim update-om i flash player plugin-om 9 brani od ucitavanja. Zapravo, swf moze da se ucita preko neko java skripta. Skinu sam taj pokazni skript ali tu se javlja novi problem. SWF Fajl koji je u pokaznom skriptu je verzije 8, i to ucitavanje funkcionise,ali moji fajlovi su u verziji 6 i nemam projekte od njih :o(... Prakticno sve prezentacije koje su ver.6 nece raditi na exploreru koji ima FP 9.

Ima i neko isti problem i zna li ko kako da ga resim???

POMAGAJTE!!!
[ stolex @ 08.09.2006. 14:42 ] @
Ne bi trebalo da imas problema, mada ja koristim FF pa mi je sve ok. Jedino je bilo problema sto su neki sajtovi koristili neke programcice za detekciju flash plugina i onda mi prijavljivali da ga nemam instaliran, iako sam ja imao najnoviju verziju. Sada vidim da su ispravili mnogi taj bug.
[ manix @ 08.09.2006. 15:31 ] @
E sad... stvari stoje ovako:

Generalno problem oko ucitavanja nije bijo u flash player 9.x.x vec u SwishMax-u. Ja inace radim u njemu.

Resenje problem je:
1. U dynamic text formi moara se koristiti iskljucivo device fonts inace prezentacija se nece ucitati.
2. Isto vazi i za input text.
3. Static text moze koristiti bilo koju vrstu fontova... Ako se koriste vector fontovi onda nema roriranja...

Mada mozete rotirati text pod odredjeni ugao i zatim uraditi Grouping as Shape i to ce raditi ok s tim sto to vise nece biti tekst vec vektor. Posle grupisanja nema korekcije teksta.

Takodje onaj Java Script sluzi samo da se izbegne onaj okvir oko swf fajlova u html strani kada se prvi put otvori. Verovatno ste primetili da se, sa zadnjim update-om windows-a (za ie6 - KB912945), u exploreru pojavljuje okvir oko swf objekata i mora prvo da se klikne na taj objekat da bi taj okvir nestao i da bi objekat reagovao na klik... e to se moze izbeci pomocu gore pomenutog Java Script-a.

adresa za vise informacija i za skidanje js seample fajla : http://www.martijndevisser.com...sh-limitations-in-ie6-kb912945

Takodje za sve koji koriste SwishMax, na sajtu je izbacen pacth za prepravljanje gotovih swf fajlova ali to nije od pomoci ako ste koristili stavri koje sam naveo u resenju problema u ostalim slucajevima (sajt nema dobre boje, izmesane su...) radi.

Ako neko otkrije jos neka ogranicenja neka javi...

Pozdrav za sve!!!