[ elmagio @ 08.09.2006. 12:44 ] @

Zanima me jedno pitanje.
Imam na formi 5-6 textbox kontrola i u njih unosim podatke o fakturi tj. broj,kupac,datum itd. i imam jednu datagrid kontrolu na istoj formi.

Pitanje. Dali mogu u taj datagrid unositi artikle i ostalo šta mi treba i da kad kliknem snimi da mi snimi podatke koji su u textbox-u i sve podatke iz datagrid-a.
Tj. snimi mi svaki unešeni artikl u datagrid-u kao posebni unos u bazu?

[ prog @ 08.09.2006. 12:54 ] @
Samo pridruzi binding source iz text kontrola i u DataGridView kontrolu

dataGridView.BindingSource=databBinding;
[ elmagio @ 08.09.2006. 17:15 ] @

Nisam te baš razumio može li primjer ili neka stranica gdje bih mogao naći neki primjer?
[ prog @ 09.09.2006. 16:07 ] @
Pretpostavljam da si te text kontrole povezao sa bazom podataka. najlakse je da bazu podataka povezes sa text kontrolama preko bindingsource.Taj isti binding source takodjer povezes sa DataGridView kontrolom, i sve se desava paralelno, cak sta vise ako u grid kontrolu uneses nesto to ce se reflektirati u tex kontrolama.

sto se tice primjera mozes to pronaci na www.windowsforms.net, ili www.codeproject.com
[ elmagio @ 22.09.2006. 07:48 ] @

Evo mene opet nikako da skužim ovaj dio oko bindovanja?

Može li mi netko napraviti neki primjer i poslati bio bih mu zahvalan.

Da ponovim pitanje:

Zanima me kako mogu u nekom datagrid-u unijeti više artikala i to sve odjednom spremiti u bazu sa podacima o primki koji se nalaze u textbox-ovima na formi?

[ gotivac @ 22.09.2006. 11:12 ] @
Mislim da sam razumeo sta si hteo da kazes, u tekstboksovima ti se nalaze podaci o, npr. dobavljacu, a u datagrid unosis podatke o kupljenim proizvodima sa fakture i sa otpremnice?

Ako je to u pitanju, pametno bi ti bilo da podatke o dobavljacu drzis u sifarniku, odakle mogu da se pozivaju automatski u slucaju ponavljanja dobavljaca, podatke o dokumentu (otpremnici, fakturi) smestis u drugu tabelu, a u trecu podatke o stavkama dokumenta.