[ IllusionNI @ 08.09.2006. 15:54 ] @
1. Juche mi je komshija doneo linux "Simpy MEPIS 6.0", i ja sam se odluchio da ga probam, ali na staroj mashini. Poshto ta stara mashina treba da bude server, a malchice je daleko od switcha, ali opet blizu drugog rachunara, odluchio sam se da stavim dve mrezhne na njoj. E sad, sve sam ja to lepo ispodeshavao (sa "mlogo" muke), i poshto sam imao neki konflikt izbacim jednu karticu (trenutno) tako da sad radi sve shto sam podesio: ip adresa i gateway. Znachi imam "net", i kada pingujem bilo koji rachunar u mrezhi on ga prepoznaje. Ali, kada pingujem njega sa bilo kog drugog rachunara on se ne odaziva ??? Takodje ga ima u "Microsoft Windows Network", ali ga ne otvara, a na linux-u nema ostalih rachunara ??? Da li neko zna shta je problem? (Takodje ne mogu da podesim Samba-u zbog dole navedenog problema) 2. Na mashini gde je instaliran linux imam neki mali monitor, ali on podrzhava 1024x768 tako da je problem u grafichkoj. Problem je shto ja ne znam koji drajver da skinem sa Nvidia-nog sajta, a na nekim programima se ne pokazuju dugmicji tipa "ok" "apply" "cancel", tako da nemogu da napravim neke izmene i odradim potvrdu (neki "hotkey" bi pomogao). Grafichka kartica je GeForce 4 - 64MB, a procesor (ako treba) AMD Athlon 1000. Dakle, na sajtu mi izbacuje nekoliko solucija: LinuxIA32, LinuxIA64, Linux AMD64/EM64T i FreeBSD Bilo bi korisno da mi postavite direktan sajt ka download-u, ukoliko mozhete. 2a. Kako da pokrenem .run file ? 3. Da li postoji neki program (poput Radmin-a) da mozhe da se pristupi sa windowsa na linux i obrnuto ? Unapred zahvalan Illusion. |