[ pikson @ 09.09.2006. 19:31 ] @
Imam JVC kameru sa dv i s-video izlazom ,dali imam neku drugu soluciju za prebacivanje dv-a na pc osim firewire,koji inace u opste ne razumem kako radi.
[ deks007 @ 09.09.2006. 20:33 ] @
Preciziraj sta ti nije jasno ? Kada kameru povezes sa kompom preko firewire on ga prepozna kao novi hardver i pita te kojim programom hoces da radis capturing (Vegas probaj ) i kad pokrenes taj program preko njega upravljas kamerom , hoces da premotavas traku i gledas sta hoces da prebacujes ili ja vratis na pocetak i onda udaris rec . Sat snimanja ti je oko 13GB tako da ti treba mesta na hardu . Malo se potrudi nije tako komplikovano kao sto izgleda save zavisi koliko si zainteresovan da savladas ovo . Dosta tema o ovome imas na Video forumu . A sto se tice drugog resenja osim firewire ja jos nisam cuo za njega . Pozdrav !
[ Cileinteractiv @ 14.09.2006. 11:01 ] @
Druga solucija je snimanje preko analognih izlaza na kameri a za to treba i kartica za snimanje u racunar. To je vec posebna prica jer video kartice koje sa analognim ulazima koje smimaju u DV avi imaju mnooogo vecu cenu od obicnih 1394 katrica... Druga analogna solucija je snimanje u mpeg2 preko TV kartice. Najracionalnije je ipak ono sto je deks napisao, potrudi se malo da savladas to.