[ anon676 @ 24.04.2003. 17:45 ] @
imam gnome 2.2 + xf86 4.3 i sada problem je sledeci...ponekada kada naidjem na text povrsinu najcesce terminal xterm ili mutlignometerminal ili sta vec i u toku kucanja nestane kursor to je ok, ali posle toga umesto njega se pojavi tacka...i vrlo cesto mi se ovo desava ima li ko pojma kako da resim problem? problem je najverovatnije do xf. i jos nesto gnome mi ne da da predjem u konzolu pritiskom na ctrl+alt+fX cudno? a kde da.
[ caiser @ 24.04.2003. 21:08 ] @
I meni ne radi prebacivanje u konzolu ali samo ako mi je ukljucen Keyboard Layout Switcher. Bez njega radi. Inace u pitanju je Slack 9.0 i GNOME 2.2.
[ tOwk @ 25.04.2003. 03:29 ] @
Ja nemam problema sa prebacivanjem na konzolu u XF4.3 i GNOME 2.2, ali ne koristim nikakav dodatni aplet za prebacivanje tastature.

Međutim, i ovo liči na onu grešku koja stvara probleme pri pritisku na Control taster, kada se Gtk+ pravi pametan i pokušava da provali koji je taster pritisnut, umesto da to prepusti XKB-u i samom X serveru (problem postoji i kod pritiska na Ctrl+Alt+BackSpace, stvara problem i kod one tastature za srpski jezik, itd.).

Što se tiče prvog dela pitanja, nisam se sa tim sretao.