[ saturn @ 11.09.2006. 06:23 ] @
| pozdrav
imam ovaj tv i več nekoliko dana mi nešto ne radi dobro. Radi nekih 5 minuta sasvim ok a onda ne prima više komande od daljinskog, nemogu da menjam kanale ni na tv. Pomaže samo da isključim tv na glavni prekidač za neko vreme i onda je opet za neko vreme ok. Dali je neko več imao ovakav kvar .
ps. posle nekog vremena počinje sam da menja kanale- a daljinac je ok
dali neko zna šta se dogada????????? |
[ Majstor Duja @ 11.09.2006. 12:31 ] @
Ako nisi TV serviser sa iskustvom - odnesi ga u neki TV servis! Ustedeces sebi i novac i vreme...
[ saturn @ 11.09.2006. 13:01 ] @
DA ali bi svejedno hteo da znam šta mu fali
[ rubin_miki @ 11.09.2006. 13:37 ] @
a sta mislis, zasto serviser gubi saate i saate ponekad da bi locirao kvar?????????????
da bi znao sta mu fali, serviser treba da napravi detaljni pregled aparata i onda zamenom delova bi se osigurao da mu je dijagnoza tacna..pa ti sad vidi koliko je to prosto ili komplicirano...samo da bi znao.....
[ nessha @ 11.09.2006. 15:18 ] @
Eh, da ima nama majstorima neko da kaze "samo da bi znali"...
[ skull @ 11.09.2006. 15:50 ] @
Saturn, batali ove provokacije, JA cu ti reci sta mu fali : POKVAREN JE !!!
[ TDA @ 11.09.2006. 17:49 ] @
nemoraš ga na glavni prekidač,nabaviš onaj produžni sa prekidačem i s mjesta ga odblokiraš kad zaglavi
[ magicni @ 11.09.2006. 19:38 ] @
Ne secam se tacno da li je bio taj model ali greska je bila ista i problem je bio u procesorskom modulu, na zalost vlasnik je odustao od popravke 
[ djure146 @ 11.09.2006. 20:46 ] @
Pobratime,
prodao sam ih na stotine i veruj mi,
ti si samo k**ate srece. Sony, koji god model da je u pitanju sklapa se ili u Kini (pod Sony-evim nadzorom) ili u Spaniji (pod nicijim nadzorom). Vrlo retko se dogadja da tako skup TV rikne tako brzo. Nagazi prodavce zamenice ti ga pod sigurno! Ako je Tehnomanija ili Maximedia javi se na topic kontaktiracu ljude, nije problem .... (ako si iz BG). To su ti najskuplji i najbolji TV uredjai koje trenutno mozes naci na nasem trzistu pored JVC-a i Panasonic-a. Sve najblje sa novim istim modelom .....
Durlanac
[ zoran @ 11.09.2006. 22:07 ] @
Sve jedno gde se Sony sklapa , kad se neke komponente prave kao na primer u Slovačkoj FBT , pa onda nov tv pa pišti .
[ sasafras1 @ 11.09.2006. 22:15 ] @
Naročito su dobri oni JVC sa 11AK19 šasijama. Daleko bolji i kvalitetniji od Vestela i tamo nekih kojekakvih firmi.
[ shikla50 @ 11.09.2006. 22:37 ] @
Prijatelju vrati taj tv dok jos mozes i nikako nemoj da ponovo kupis isti model kod
tebe ne valja M modul(procesorSAA5665HL/M1/0359) a kod svakog drugog ekran u garantnom roku ili odmah nakon garancije.
Moj ti je savet kupiti neki jeftin TV posto sta god budes kupovao kupices kineze
POZDRAV
[ nessha @ 11.09.2006. 23:30 ] @
Bravo "Shikla50" ! Sta ovde vise dodati...? Sad" bato vidi kome verovati, nama (omrazenim) majstorima, ili trgovcima koji te ubedjuju da si k....e srece ?
[ sasartv @ 11.09.2006. 23:50 ] @
Da TV je odlican samo sto ne valja konvergencija ekrana ni na jednom a svaki drugi treci crkne ekran nacisto.Trafoa sam takodje zamenio na stotinu.Nije ni Sony vise sto je bio.Inace je kolega u pravu da je verovatno problem sa procesorom.
[ Lalemajstormoler @ 12.09.2006. 00:12 ] @
Citat: djure146: Pobratime,
prodao sam ih na stotine i veruj mi,
ti si samo k**ate srece. Sony, koji god model da je u pitanju sklapa se ili u Kini (pod Sony-evim nadzorom) ili u Spaniji (pod nicijim nadzorom). Vrlo retko se dogadja da tako skup TV rikne tako brzo. Nagazi prodavce zamenice ti ga pod sigurno! Ako je Tehnomanija ili Maximedia javi se na topic kontaktiracu ljude, nije problem .... (ako si iz BG). To su ti najskuplji i najbolji TV uredjai koje trenutno mozes naci na nasem trzistu pored JVC-a i Panasonic-a. Sve najblje sa novim istim modelom .....
Durlanac
Clovek je iz Slovenije.
saturn
Puno ime: brane hafner
Član broj: 10825
*.color.si.
[ filka @ 12.09.2006. 06:33 ] @
lale prosto ti zavidim-koja moc zapazanja
[ saturn @ 12.09.2006. 07:42 ] @
Da izgleda da je stvarno procesor u pitanju...
zahvaljujem svima što ste mi dali dobre savete najviše Majstor duja, rubin miki, skull, i TDA,
mislim da imate puno iskustva sa tv jer su vaši savjeti savršeno tehnički dotjerani-puno hvala i još mnogo uspjeha u vašim tv dostignučama
pozdrav
[ Majstor Duja @ 12.09.2006. 15:37 ] @
Tak`i smo ti mi serviseri, sejemo znanje i savete samo tako...
Usput, Lale, umr`o sam od smeha na tvoj reply....i samom mi je palo na pamet da napisem isto
ali ima i brzih, ha!
[ oganj @ 16.12.2006. 21:11 ] @
Pozdrav svima.
Imam potpuno isti problem sa svojim KV29FX66E TV-om.Znaci radi odredjeno vreme nakon toga moze satima sam da se pali i gasi ponekad blokira daljinski.Vidim da je ovaj problem vec poznat i da je krivac za taj problem M_Board.E sad interesuje me koliko kosta taj M_Board i da li se takav TV isplati popravljati.Da li neko zna gdje bi se mogao kupiti taj M-Board.Posto moj TV nema garancije otvorio sam ga i vido da je M_Board mala platina koja je okomito ustekana na osnovnu plocu.E ako bi se mijenjao M-Board da li se kupuje komplet ta platina ili se kupuje samo procesor.Jer u slucaju mijenjanja komplet M-Boarda mogao bi sam da izvadim staru platinu i ustekam novu.Ako je mogucnost popravke u tome da se zamijeni procesor na M-Boardu(lemljnje) onda se ne bi rado upustao u takvu avanturu.
pozz
oganj
PS:Posto nisam mogao da se obaratim Saturnu(postavljacu teme) preko PP ili eMaila jer nemam dovoljno poruka zamolio bi ga da napise kako je on rijesio ovaj problem sa svojim TV-om.Nadam se da mi mozete pomoci u odluci sta da uradim sa njim jer ovo samostalno palenje i gasenje TV-a svakim danom ga sve vise kandiduje za let kroz prozor.
[Ovu poruku je menjao oganj dana 16.12.2006. u 22:31 GMT+1]
[ simovic @ 17.12.2006. 19:00 ] @
Pozdrav svima!
Kao sto su mnogi konstatovali,da sony nisu vise ono sto su bili sa tim se i ja slazem,sony proizvedeni u Spaniji
imaju slabe ekrane,brzo pocrvene ni druge komponente niso za pohvaliti
Problem sa mikro procesorom ne mislim,da je kvar na mikro procesoru jer on ali radi ili ne radi postoji mogucnost,
da je reciver u pitanju.
Ja sam imao problem sa 2tv sony 25R2k isto nije radila telekomanda,problem je bio u reciveru,reciver je kostao
8 evra, mikro procesor je cca 50 eura.
Kod soniya zna da zafrkava i oksilator treba je premeriti napone,moguce,da i neki napon varira ili mozda neki
elektrolit.
Ukoliko nemas sa tim prakse najbolje resenje je servis,jer experimentisati je preskupo.
[ BraneBec @ 22.12.2006. 14:44 ] @
Posto vidim da zivis u njemackoj idi u bilo koji sony service i kupi m board kosta cirka 80 evro samo ga ustekas ides u service menü i podesis sliku posto nepase geometrija ako se nerazumjes u service menü bolje da ti to uradi neko ko zna inace moze se desit da nestarta vise
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|