[ Toxter @ 11.09.2006. 08:13 ] @
Pozdrav svima. Potreban mi je jedan algoritam. Naime o cemu se radi: Recimo da imam niz od 100 nekih brojeva. (100 sam uzeo za primer) Algoritam bi trebao da radi sledece: zada se broj N (recimo 10), i zada se broj M (recimo 50) i pokrene se program. Cilj je da se izdvoji M nizova od N brojeva (u ovom primeru 50 nizova od 10 brojeva) na takav nacin da: 1. budu maksimalno random (tj. izbegavamo niz: 1, 2, 3,...10) 2. da nizovi budu maksimalno razliciti ( ili "ne slicni" - ne pada mi na pamet neki normalniji izraz :) ) tj. obavezno je da svaka dva niza budu razlicita bar u jednom elementu (a pozeljno je da se razlikuju u sto vise elemenata). Ako neko mozda zna neki algoritam koji zadovoljava ove uslove bio bih mu zahvalan da ostavi link (ili bar naziv algoritma), a ja cu se pobrinuti za implementaciju. Razlog zasto postavljam ovde temu je taj sto ce mi projekat biti u Javi pa ako neko zna neki link na neki fin java class-library koji bi mogao biti od pomoci onda bi to bilo super. Pozdrav! |