[ akibono @ 11.09.2006. 12:37 ] @

Molio bih nekog ko se razume u oblast isdn - a da mi pomogne da uvidim u cemu je problem sa mojim sa eksternim modemom isdn. Naime radi se o modemu tipa : Intracom NetMod USB ver 3.0, i sad ne mogu nikako da uspostavim vezu a imam dve linije i radi mi dial - up konekcija i modem isdn je povezan sa racunarom preko usb kabla sa zadnje strane racunara. Pokusavam preko 2 broja i to su : 302 3333 kao i 306 3333 i prijavljuje mi gresku broj 777 u kojoj kaze se kaze da modem nije u funkciji sto nije tacno jer sam proverio u ptt - u i tamo radi preko isdna. Jel treba da pokusam preko serijskog porta, da li je u pitanju problem pogresne instalacije ili je u pitanju neka sistemska greska. Instalirao sam i program koji prepoznaje sam modem intracoma jer mi se pokazao u phone and modems folderu u control panelu. Ne znam sta jos da pokusam posto sam vec zamenio jedan isdn modem jer sam mislio da prethodni ne radi, i dobio sam ganc novi i sad imam iste probleme. Ukoliko se neko razume u datu oblast evo mog broja za komunikaciju pa mogu i ja da zovem ako mi posaljete poruku da je u vezi isdn - a. 062 518 912, za isdn! Hvala!
[ calexx @ 11.09.2006. 17:37 ] @
Svejedno kako si ga vezao, da li se pod stavkom modemi pojavio NetMod modem? Da li je taj modem postavljen u konekciji koju pokušavaš da pokreneš? Meni deluje da je u konekciji ostao neki prethodni modem koji nije u funkciji pa se zato i javlja ta greška.
[ ar nogard @ 11.09.2006. 19:26 ] @
Mislim da ti je bolji preko serijskog porta isto imam ISDN pa sam ga prvo koristio preko usb porta i radio je dobro ali sam ga posle prebacio na serijski pri cemu sam uvideo da je upotreba i prepoznavanje modema od strane sistema prostija ali pre nego to uradis uradi sledece:
deinstaliraj sve u vezi modema sto si do sada instalirao
sve postojece modeme ako si pre toga imao neki drugi takodje izbaci iz sistema iliti uninstalliraj
povezi isdn na serijski port i restartuj racunar
ubaci disk sa driverima i odaberi drivere za tvoj operativni sistem jer ces imati opciju sa tri ili cetiri drivera i mnogo je bitno da odaberes pravi ako imas XP onda ti to i pise u imenu drivera
kada ti sistem ubaci drajvere onda normalno ide podesavanje kao i za svaki drugi modem za internet.
[ akibono @ 20.09.2006. 12:18 ] @
Sve sam uradio onako kao sto ste mi napisali al opet imam problem, stalno mi se javlja neka druga greska, to je intracomov modem i ima neko specijalno podesavanje. testirao sam modem i radi. usb isto radi pa sta je onda. mozda ima nekih repova jer nisam siguran dal sam deinstalirao bas sve sto je vezano za modem u samom racunaru. kako da budem siguran siguran da sam instalirao sve pre nego sto ubacim driver? misim da je fora u samoj instalaciji u netmode configuration mode, kad se startuje program odradjuje neki default i posle se pojavi prozor sa raznim podesavanjima. jel tu treba nesto da diram il je to sistemski odredjeno od proizvodjaca? nisam vise pametan, kao sve radi a nece da uspostavi vezu. sta dalje da radim?
[ calexx @ 20.09.2006. 18:58 ] @
Da li se pojavi Netmod modem u Device Manageru i u samoj konekciji koja ne radi? To nije nikakav poseban modem, sve se instalira na uobičajeni način. Možda da probaš da mu ubaciš novi firmware, to ponekad pomogne.