[ mleposavic_lepi @ 13.09.2006. 13:37 ] @
| Da li postoji jedan Wireless uredjaj koji moze u isto vreme da bude i AP i klijent. Znaci treba mi da preko takvog uredjaja dobijam signal od svog WiFi provajdera, znaci tada radi kao klijent (da racunari koji su zakaceni u LAN sa njim da imaju pristup internetu) a da u isto vreme radi i kao AP da bih mogao da pristupam sa svojim telefonom na taj uredjaj WiFi mrezom i da i telefon ima pristup internetu? Koji uredjaj moze ovako da radi i koji preporucujete da ce raditi najbolje?
Pretpostavljam da to sve moze da se uradi sa racunarom, 2 mrezne kartice i 2 antene, ali cisto pitam da li postoji neko jeftinije resenje u vidu jednog uredjaja? Ako ne postoji, ne gine mi ova druga opcija. Koja opcija je bolja od ove 2?
Pozdrav!!! |
[ bane980 @ 13.09.2006. 14:03 ] @
Neki mali WiFi ruter i AP. Tako da istovremeno mogu da ti rade i racunar i mobilni telefon. Ovaj ruter opet moras utp kablom da spojis sa APom koji ce raditi u klijent modu, i povezivati te na mrezu wireless provajdera. Cini mi se da ti je ovo najednostavnije jer ako bi stavljao kartice u racunar onda bi ti on morao biti stalno upaljen.
[ mleposavic_lepi @ 13.09.2006. 14:47 ] @
Mozes li da mi napises koji ruter i koji AP preporucujes a da rade lepo jedan sa drugim?
[ bane980 @ 13.09.2006. 14:58 ] @
Evo npr. mozes uzeti TL-WA501g za AP i TL-wr542g WiFi ruter. Oboje su od TP-linka.
Mada ce ti i druge kombinacije raditi.
[ mleposavic_lepi @ 13.09.2006. 15:12 ] @
E sad jos jedno pitanjce, koliko je tesko namestiti sve to i podesiti da radi? Jel je velika procedura i nasta da obratim paznju?
Hvala unapred!!!
[ broker @ 14.09.2006. 07:15 ] @
Nije tesko, samo treba malo da pregeldas ovaj forum, jer sve sto pitas vec je diskutovano.
[ Ivand @ 14.09.2006. 10:07 ] @
Pre same kupovine proveri koje ppp protokole koristi tvoj wifi provajder, recimo da je PPTP protokol popularan kod nas a da ga TP-link ruteri uglavnom ne podržavaju.
[ mleposavic_lepi @ 15.09.2006. 22:48 ] @
A da li bi moglo ovo da se odradi sa jednim starim racunarom, mikrotik-om, 2 TP-Link kartice i 2 antene? Da li je bolje od prethodnog resenja ili nije?
Pozdrav!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.