[ toplim @ 14.09.2006. 15:45 ] @
| Imam Apache 2.0.54 ,php 5.0.5 i MySQL 5.0
Radio sam stvari na localhostu i apache radi,php radi,ali nisam probao skripte sa bazom MySQL,ipak kucao sam neke MySQL komande u komandnoj liniji (mysqlshow,mysqld,mysqladmin) namestio sam password i sve ostalo...i izgleda da radi!?
Ali prilikom instalacije Mamba dobijem sledeci ekran...(slika)
Vidim da je problem sa bazom MySQL ali sta je u pitanju???
[Ovu poruku je menjao toplim dana 14.09.2006. u 22:58 GMT+1] |
[ dragancesu @ 15.09.2006. 15:43 ] @
Tesko je reci sta ti ne radi, mozda nije startovana baza? Ko bi ga znao. Imas
fukciju phpinfo() koja ce ti pokazati sta radi pa vidi dalje.
[ toplim @ 15.09.2006. 16:30 ] @
Zar phpinfo() nije funkcija samo za proveru podesenosti php-a ili se koristi i za bazu?...
Inace instalirao sam i MySQL manager EMS 9.2.1.2 i zaista ne moze da se poveze sa bazom...pise mi Access denied for user 'miki@localhost' (Using password: YES).
E sad ja sam podesio password i izbrisao anonimnog korisnika.Ne znam sta mu fali vise?!? A u task menageru mi je aktivan services mysqld-nt.exe...automatski se startuje prilikom paljenja racunara...
[ yolja624 @ 16.09.2006. 08:09 ] @
dal si kreirao bazu koja ce da radi sa mambo i dal si joj dao odgovarajuce user i table permissions?
Pozdrav!
[ toplim @ 18.09.2006. 13:02 ] @
Regostrovao sam localhost i kreirao bazu miki...ali je baza prazna ima samo table koje su prazne.U medju vremenu sam instalirao mysql 4 posto on ima winmysqladmin i sad mi je baza startovana,apache takodje vide se ikonice u uglu monitora...u tasku mi je startovan mysqld-nt.exe apache i apache monitor...
Php sam podesio da radi kao SAPI modul. koristim php5apache2.dll....i mogu da pristupim bazi Mysql preko mysql menagera EMS..ali opet Mambo ne prepoznaje bazu...ne razumem!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.