[ stefann127 @ 14.09.2006. 20:51 ] @
Ljudi, experti,

pomagajte, ako se neko susreo sa ovakvim problemom.
Imam bazu osnovnih i srednjih škola po opštinama i vrstama škola.
Tabele su i za osnovne i za srednje škole iste i kreirane forme za unos podataka.
U svaku formu sam ugradio komandnu dugmad za dodavanje, snimanje, brisanje podataka i izlaz iz forme.
E sada je nastao problem.
Jedna forma funkcioniše odlično, dok u drugoj nakon izlaska iz Dizajn moda i unosa podataka delovanjem na bilo koje postavljeno komandno dugme dobijem lep komentar Accessa sledeće sadržine:

„The expression On Click you entered as the event property setting the following error:
A problem occured while Microsoft Office Access was communicating with the OLE server or ActiveX Control.”

Probao sam Compact & repair, importovao problematični tabelu i formu u praznu bazu, Table Analyzer i ništa.
Napravio sam novu tabelu bilo koje sadržine čak i iste i tada u formi funkcionišu komandna dugmad, ali mi zamena tabele sa drugom zahteva mnogo posla i izmena u Relacijama, Qry-ijima i Formama.

Molim vas ako neko može pomoći, imam mnogo tabela, qry-ja i formi i ako

Hvala unapred

Pozdrav

[ Trtko @ 15.09.2006. 07:35 ] @
Nešto ti je na toj formi ostalo , u kodu ili ako si koristio active x , pa ga na tom stroju nemas instaliranog

Malo bolje pogledaj tu formu , pogledaj kod koji je isprogramiran
Zna se desiti ako si tu tvoju bazu prebacio na drugi komp, da na tom stroju nisu instalirane
sve komponente od Office.

[ stefann127 @ 30.09.2006. 00:26 ] @
Prijatelju,

probao sam bazu i na drugom kompu i ISTO se desava.
Code sam sve pregledao, izbrisao sve nepotrebno i nishta.
"Dolijao" sam problemu tako sto sam napravio makroe i to sada funkcionise.Kada bude nesto zastalo, e onda bice ono "pisi kuci po odelo".

Hvala ti na savetu.
[ ex-baccko @ 09.10.2006. 17:54 ] @
Moj ti je savet da prevedeš macro u v.b. com na funkciji.....ako hoćeš da radi sa codo-m...

Mislim da je fora kod tebe da ima active x negdje ili nisi uključio referece za activ x control ili pak nisi instalirao potpun office eto to je to,a još nešto napravi ponovno formu na isti fazon pa probaj.-...
[ medaemhco @ 09.10.2006. 18:59 ] @
Samo da znaš da sam i ja imao potpuno isti problem.Izludilo me pa sam ne samo napravio novu formu nego sam i novu bazu napravio isad je sve OCK.