[ zokili81 @ 15.09.2006. 02:05 ] @
Kazu da je VB.6 programski jezik - igracka! Da li to vazi i za VB.Net? Da li poceti sa Visual C++ ili C#, ili je i Visual Basic.Net, ipak, vredan truda? |
[ zokili81 @ 15.09.2006. 02:05 ] @
[ maksvel @ 15.09.2006. 06:44 ] @
VB.NET je praktično nov (i moćan) jezik, sa sintaksom sličnom VB-ovoj, upravo da bi se VB programeri lakše prebacili na njega. Izbor konkretnog jezika je manje-više individualan i često upravo zavisi od prethodno korišćenog (VB->VB.NET, C++ ->C#,C++.NET, Java ->C#...)
[ CallMeSaMaster @ 15.09.2006. 10:26 ] @
Kazu?
Za mene definitivno moćan alat a izbor jezika je manje bitan.U sustini sto mozes sa jednim mozes i sa svim ostalim.Stvar navike i znanja. [ jablan @ 15.09.2006. 10:38 ] @
Citat: zokili81: Da li poceti sa Visual C++ ili C#, ili je i Visual Basic.Net, ipak, vredan truda? Najbolje je početi. Sve ostalo je mnogo manje bitno. [ djmrky @ 15.09.2006. 10:52 ] @
svaki jezik je odlican ako ga razbijas, a sto se tice .NET familije, i ovako i onako se svi prevode u jedan isti, tako da se razlika svodi prakticno samo na sintaksu. Ja licno preferiram c#, ali verovatno samo zato sto sam na njega presao sa c/c++-a
[ zokili81 @ 15.09.2006. 11:54 ] @
Hvala momci, pocetnik sam i savet vas iskusnijih programera mi mnogo znaci... Sta mislite o literaturi iz edicije "programer programeru", uzeo sam neke tri knjige, ali posto sam nov na ovom forumu i u svemu ovome uopste, nisam siguran da li smem da pomenem koje su to knjige i da li mi one zaista mogu pomoci!
[ mmix @ 15.09.2006. 12:45 ] @
Citat: zokili81: uzeo sam neke tri knjige, ali posto sam nov na ovom forumu i u svemu ovome uopste, nisam siguran da li smem da pomenem koje su to knjige Rasprava o tehnickoj literaturi je vise nego dobrodosla i u pozitivnom i u negativnom smislu. Samo bez reklama (tj. "knjigu mozete kupiti tu i tu" ili "jeftinija je ovde", itd. ako nekog interesuje gde si kupio knjigu uvek moze da te kontaktira preko PM). [ zokili81 @ 15.09.2006. 13:05 ] @
Ok. Uzeo sam VB.Net "od pocetka..", VB.Net baze podataka i VB.Net profesionalno programiranje...
[ Djoks @ 17.09.2006. 15:38 ] @
Pokusaj nabaviti CBT (Computer Based Training) kolekciju pod nazivom: AppDev VB.NET u 16 izvrsnih video-tutoriala. Materiju obradjuju dosta prakticnije i dosta sazetije od VB.NET knjiga koje se mogu nabaviti od domacih izdavaca.
Pozdrav! [ zokili81 @ 18.09.2006. 05:36 ] @
Djole, hvala ti, svaki savet mi je dobrodosao... Presao sam jedno 450-500 strana prve knjige ("od pocetka...") i preporucio bi je svakome ko zeli da pocne da programira u VB.Net-u, recimo dok sam pokusavao nesto da uradim u VB.6 nisam mogao da nadjem odgovarajucu literaturu. Svaku knjigu koju sam uzeo bila je opsirna tamo gde ne treba, mnogo su vremena i truda trosili na razna nebitna objasnjenja tipa kako se instalira program, zatim , ne znam, kako se pokrece, zatvara... otvara postojeci projekat i bla, bla bla (znaci stvari koje zna svako ko iole zna da koristi Windows, Word, Excel...), a kad treba da predju na neke konkretne stvari onda je to sve siromasno i sazeto. Ovde su stvari bas lepo objasnjene, za svaku temu postoji primer kako to radi, istina vise puta se razocaram jednostavnoscu datog primera, ali vazno je da iz njega moze da se izvuce sustina. U svakom slucaju cu poslusati tvoj savet i pokusati da nabavim literaturu koju si mi predlozio. Jos jednom, veliko hvala!!!
Pozdrav! [ dusty @ 18.09.2006. 06:18 ] @
Sam sam sebi dosadio koliko sam ovo puta rekao
![]() ![]() [ zokili81 @ 18.09.2006. 06:40 ] @
Vazi dusty... Hvala ti!
:) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|