[ madmax68 @ 18.09.2006. 13:49 ] @
Pozdrav svima. Ovaj forum pratim vec duze vremena i moram priznati da je jedan od najkvaleitetnijih.Uostalom, najvise sam naucio prateci ovaj forum i primjere. E sad da predjem na stvar: Imam napravljenu jednu bazu u kojoj su tablice na serveru (backend) a ostalo na korisnickim racunalima (forme, izvjestaji...). S obzirom da je broj korisnika baze poprilicno narastao, ukazala se potreba za pracenje o tome tko je sve pristupao bazi te pristupanje bazi od strane korisnika putem korisnickog imena i lozinke kroz neku login formu. U tu svrhu napravio sam dvije tablice : tblUsers s poljima USERID (korisnicko ime), password, UserName (ime i prezime korisnika) i tblLogin s poljima LOGINNUMBER (autonumber), UserID, LoginDate i LogoutDate. Ove dvije tablice su relacijski povezane poljima userID-jedan prema vise (kljucevi su u poljima s velikim slovima). Moje je pitanje kako "najbezbolnije" odraditi pristup bazi preko forme za pristup i kako da se vremena prijave i odjave registriraju u tablicu tblLogin? Dali sam uopce napravio dobro s ove dvije tablice ili sam mozda trebao napraviti nekako drugacije? Unaprijed zahvaljujem! |